Piaci körkép: októberben is 75 bázisponttal emelhet az EKB

● Erősödnek az európai indexek az EKB kamatdöntése után
● A befektetők ma kanadai makroadatokra és Fed-tagok beszédeire készülhetnek

Pozitív hangulatban telik a hét utolsó kereskedési napja Európában. A makrogazdasági naptár gyakorlatilag üres, délután már csak Kanadából érkeznek foglalkoztatási adatok, illetve az amerikai Fed tagjai fognak beszédeket mondani.

Európában ma találkoznak az energiaügyi és pénzügyminiszterek, hogy megvitassák, miként lehetne kezelni az elszabadult energiaárakat és talán több információt tudhatunk meg az orosz gáz tervezett ársapkájáról is.

A swap ügyletek árazása alapján a tegnapi 75 bázispontos kamatemelés után már októberben is újabb 75 bázispontos emelést várnak a piaci szereplők.

A német blue chipek mutatója (DE30) emelkedik ma és visszatért a 13.000 pontos szint fölé. A hét utolsó kereskedési napja minden szektorban fellélegzést hozott. Forrás: xStation5

Forrás: xStation5

A Deutsche Bank (DBK.DE) folytatja tegnap megkezdett erősödését és ma már több mint 3%-os pluszban forog. A jó hangulat a Deutsche Telekom (DTE.DE) részvények árfolyamában is megmutatkozik, melyek a 14 milliárd euró értékű saját részvény visszavásárlási program bejelentésére ugrottak meg.

Pozitív meglepetés, hogy ma az utóbbi napokban gyötört Uniper (UN01.DE) részvények is szárnyalnak, már 9%-os nyereséget mutat a papír.

Intézményi befektetők részvényhányadának változásai a DAX index komponenseinél (tegnapi adatok alapján). Forrás: Bloomberg

Elemzői lépések

● A Deutsche Telekom (DTE.DE) részvényekre adott célárát 26,5 euróról 29,5 euróra emelte a Deutsche Bank
● A Hannover Rueck (HNR.DE) részvényekre adott célárát 180 euróról 190 euróra emelte a Deutsche Bank

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további hírekkel és grafikonokkal ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Mások isszák meg az amerikai-kínai technológiai harc levét

Egyetlen termék sem játszott akkora szerepet a világgazdaság és a katonai erőviszonyok alakításában, mint a félvezetők. Ennek ellenére az 556 milliárd dolláros iparág évekig nem sok figyelmet kapott a washingtoni, tokiói és más fejlett világbeli fővárosok kormányaitól. Az utóbbi időben a chipek az Egyesült Államok és Kína közötti verseny egyik fő csataterévé váltak, a harcnak azonban számos más ország és nagyvállalat is a kárát látja.

Read More »