Piaci körkép: újra rövidtávú ellenállását teszteli a DE30

● Pluszban Európa
● A DE30 újra a piaci geometria felső határát teszteli
● A Siemens 1,6 mrd dollárt vesz amerikai szoftvercéget

Második napja emelkednek az európai tőzsdék, a nyugat-európai blue chip indexek 1% feletti erősödést mutatnak, a lengyel WIG20 (W20) pedig már 1,6%-kal jár magasabban. Az orosz piacon egyedüli kivételként csökkennek az árfolyamok. A gazdasági naptár ma nem tartogat fontosabb adatközléseket Európából.

Forrás: xStation5

A DE30 újra az overbalance-szerkezet felső határát próbálja áttörni 13.290 pont környékén. Tegnap reggel már volt egy ilyen próbálkozás, de ez sikertelennek bizonyult és az index visszahúzódott. A visszahúzás azonban nem tartott sokáig, úgy tűnik, a bikák még nem adták fel. Az overbalance-szerkezet áttörése elméletben trendfordulót jelezne.

Vállalati hírek

A Siemens (SIE.DE) megegyezett az amerikai Brightly Software nevű szoftverszolgáltató céggel a vállalat felvásárlásáról 1,58 milliárd dollár összegért. A Siemens közölte, hogy a Brightly amerikai piaci pozícióját a többi üzletágával való szinergiák révén kívánja kihasználni. A vállalat szerint e szinergiák értéke a középső háromszámjegyű tartományban lesz. Az ügyletet a hatósági engedélyezések után, várhatóan még ebben az évben lezárják.

A Siemens Healthineers (SHL.DE) bejelentette, hogy saját részvény visszavásárlást tervez 250 millió dollár értékben. a visszavásárlások 2022. június 29-én kezdődnek és 2023. január 20-ig tartanak.

A Bloomberg riportja szerint az Airbus (AIR.DE) került ki győztesen a Jet Airways 50 darabos megrendeléséért indult versenyből. Az ügylet értéke mintegy 5,5 milliárd dollár lehet, ugyanakkor a végleges döntést még nem jelentették be.

Elemzői lépések

● A Hugo Boss (BOSS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Jefferies. A célár 58 euró.
● A Henkel (HEN3.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “eladás”-ra rontotta a Morgan Stanley. A célár 56 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Airbus (AIR.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek