Piaci körkép: csendes erősödés Európában

● Pluszban Európa
● A DE30 újra a 15.925 pontos ellenállás fölé tört
● Ünnepnap miatt zárva tartanak az amerikai tőzsdék 

Emelkednek az európai tőzsdék az új hét kezdetén, a francia és a brit blue chip indexek felülteljesítőek, mindkét mutató 0,7% körüli mértékben emelkedik. A holland AEX (NED25), a lengyel WIG20 (W20) és az orosz RTS (RUS50) járnak csak mínuszban ma. Alacsonyabb likviditás jellemezheti ma a tőzsdéket, főleg délután, mivel az Egyesült Államokban a Martin Luther King napot ünneplik, így az amerikai tőzsdék zárva tartanak.

A DE30 újra a 15.925 pontos ellenállási zóna fölé tört, amit az 50 órás mozgóátlag (zöld vonal) és a 2022. január 5-én indult eső szakasz 38,2%-os visszatérési szintje jelöl. Az index a múlt hét végén bekövetkezett esést korrigálja ma, a legközelebbi figyelendő ellenállás az 50%-os visszatérési szint felett húzódik, 16.000 pont környékén.

Forrás: xStation5

Jegyezzük meg, hogy a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) szintén ezen a területen található. Mivel ma nem érkeznek sem makroadatok, sem vállalati eredmények, így a kereskedés során sem várhatóak nagy ármozgások.

Vállalati hírek

Jean-Marc Nast, az Airbus (AIR.DE) szatellit divíziójának főnöke közölte, hogy a cég űrüzletága kiemelkedően teljesített 2021-ben, a vártnál nagyobb, 10%-os árbevétel-növekedést ért el.

A Fraport (FRA.DE) közölte, hogy decemberben 2,7 milliós utasforgalmat bonyolítottak a frankfurti reptéren, ami 204,6%-os növekedés tavaly decemberhez képest. A teljes 2021-es utasszám 32,2%-kal bővült 24,8 millióra, míg a repülőgépek forgalma 23,4%-kal nőtt 2020-hoz képest.

Elemzői lépések

● A Henkel (HEN3.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “egyenlő súlyozású”-ra javította a Morgan Stanley. A célár 87 euró.
● A GEA Group (G1A.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “tartás’-ra rontotta a Stifel. A célár 48 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Fraport (FRA.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek