Közel 44%-kal nőtt az XTB Csoport nyeresége

42,9 millió eurós bevétel, 22,2 millió eurós nettó nyereség és több mint 38 ezer új ügyfél. Az XTB Csoport harmadik negyedévi előzetes pénzügyi eredményei alapján a cégcsoport árbevétele több mint harmadával, nyeresége közel 44%-kal nőtt az előző évhez képest.

Az XTB Csoport jelentős, 36,5%-os bevételnövekedést könyvelhetett el 2020 harmadik negyedévéhez képest, a cégcsoport árbevétele 31,4 millió euróról 42,9 millió euróra 2021 harmadik negyedévében. Az ebben az időszakban elért konszolidált nettó nyereség szintén nőtt, és elérte a 22,2 millió eurót  – ez 43,9%-os növekedés az előző évhez képest. Az EBIT 2021 harmadik negyedévében 24,4 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 17,9 millió euróhoz képest.

„Az XTB Csoport az idei harmadik negyedévben jelentős növekedést ért el mind a bevételek, mind a nyereség tekintetében. A legfontosabb, hogy a javulás az új és aktív ügyfelek folyamatosan növekvő bázisának erős alapjára épülnek. Annak ellenére, hogy a harmadik negyedév főként nyári időszak, nagyon jó eredményeket értünk el – ez csapatunk mindennapi erőfeszítéseinek is köszönhető. Folyamatosan fejlesztjük kínálatunkat, valamint javítjuk platformunkat és technológiánkat. Ebben a negyedévben új irodát nyitottunk az Egyesült Arab Emírségekben, és engedélyt kaptunk Dél-Afrikában is” – mondta Omar Arnaout, az XTB igazgatótanácsának elnöke.

2021 harmadik negyedévében az XTB Csoport ügyfeleinek jelentős piaci aktivitása a CFD-származékokkal folytatott kereskedés növekedését eredményezte, amely 1 millió 44 ezer lotot tett ki (2020 harmadik negyedéve: 760 ezer lot), valamint az egy lotra jutó nyereségesség is enyhén emelkedett 41,3 euróra (2020 harmadik negyedéve: 41,1 euró).

Növekvő ügyfélszám

Az új ügyfelek folyamatosan növekvő száma az XTB Csoport fejlődésének egyik alapja. Az XTB Csoport már júliusban elérte az Omar Arnaout által az év elején célként kitűzött növekedést, ami 120.000 új ügyfél megszerzése volt és az idei év kilenc hónapja után az XTB Csoport 146 427 új ügyfélről számolt be – ez rekordnak számító, 98,9%-os növekedés a tavalyi év első 9 hónapjában szerzett 73.612 új ügyfélhez képest.

Csak az idei harmadik negyedévben az XTB Csoport 38.573 új ügyfelet szerzett, ami majdnem duplája a 2020-as év ugyanezen időszakában szerzett 21.178 új ügyfélnek. Összesen immár 388 973 ügyfél bízta befektetéseit az XTB Csoportra.

Az optimalizált értékesítési és marketingstratégia folytatásának, a meglévő piacokra való nagyobb mértékű behatolásnak, az új termékek kínálatba történő sorozatos bevezetésének és az új földrajzi piacokon való terjeszkedésnek köszönhetően az aktív ügyfelek átlagos száma is 100,6%-kal nőtt – a 2020 harmadik negyedévi 53.309-ről 106.961-re az idei év azonos időszakában.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy máris elértük a 120 ezer új ügyfélre vonatkozó éves célunkat. Ez a paraméter kulcsfontosságú ahhoz, hogy hosszú távon biztosítsuk a csoport bevételeinek és nyereségének stabil növekedését. Fontos, hogy ezt az aktív ügyfelek növekvő bázisa is támogatja, amelyet a tavalyi harmadik negyedévhez képest megdupláztunk” – összegezte Omar Arnaout.

A csoport célja, hogy minden befektető számára az első számú és átfogó megoldássá váljon. Jelenleg az XTB Csoport ügyfelei Magyarországon akár 2100 különböző pénzügyi instrumentumba fektethetnek, beleértve az index, árupiaci, részvény, ETF és kriptovaluta CFD-ket*, valamint a forex termékeket.

Amennyiben ki szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Szeptember elején kilenc új, kriptovaluta CFD-vel bővült a kínálat. Az ezen instrumentumok iránti érdeklődés folyamatosan növekszik – 2021 első felében az XTB ügyfeleinek 20%-a legalább egy tranzakciót hajtott végre kriptovaluta CFD-ken, és az új ügyfelek közel 10%-a számára a kriptovaluta CFD-kkel végrehajtott tranzakció volt az első, amelyet a számlanyitás után megtettek.

Az XTB Csoport teljesítménymutatói 2021 harmadik negyedévében. Forrás: XTB

Földrajzi terjeszkedés

Az XTB MENA Limited 2021. július 29-i működésének megkezdésével az Egyesült Arab Emírségekben az XTB Csoport újabb fontos állomásához érkezett földrajzi terjeszkedése során. Ezt a fontos lépést megelőzte a helyi szabályozó hatóság, a DFSA engedélyének megszerzése, amelyre szintén az idei harmadik negyedévben került sor, július 11-én. Az újonnan megnyitott iroda ügyfelei közel 2 ezer pénzügyi instrumentumhoz férhetnek hozzá, de a kínálatot a helyi befektetők igényeinek és preferenciáinak megfelelően továbbfejlesztjük és módosítjuk. Más piacokhoz hasonlóan az XTB Csoport az Egyesült Arab Emírségekben is nagy hangsúlyt fektet az oktatásra és a bevált helyi partnerekkel való együttműködésre.

A harmadik negyedév során – augusztus 10-én – az XTB Csoport leányvállalata, az XTB Africa (PTY) Ltd. megkapta a működési engedélyt Dél-Afrikában. Az igazgatóság jelenleg az előkészítő munkálatokat koordinálja, hogy 2022 második felében megkezdhesse működését ezen a piacon.

„A feltételezett tervnek megfelelően, és mindössze három héttel a Dubai Financial Services Authority engedélyének megszerzése után megkezdtük működésünket az Egyesült Arab Emírségekben, így a régió ügyfeleinek hozzáférést biztosítunk közel 2000 pénzügyi instrumentumhoz, megoldásainkhoz és első osztályú szolgáltatásainkhoz. Bár még 9-12 hónapot kell várnunk a siker értékelésére, szeretnénk nagymértékben befektetni ebbe a régióba, és idővel a Közel-Kelet vezető brókerévé válni” – tette hozzá Omar Arnaout.

Az XTB Csoport 2021 harmadik negyedévi tevékenységét összefoglaló további részletes információkat a 16/2021 – „2021 III. negyedévi előzetes pénzügyi és működési eredmények” című aktuális jelentés tartalmazza, amely ezen a címen tölthető le.

Kockázati felhívás
*A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 77%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

 

 

Friss hírek