Dél-Afrikában terjeszkedik az XTB Csoport (x)

Az XTB leányvállalata, az XTB AFRICA (PTY) LTD engedélyt kapott a helyi szabályozó hatóságtól, az FSCA-tól (Financial Sector Conduct Authority), amely lehetővé teszi számára, hogy megkezdje működését a Dél-afrikai Köztársaságban. A hosszú és összetett engedélyezési folyamat a szabályozó hatóság 2021. augusztus 10-i sikeres döntésével zárult le.

A Dél-afrikai Köztársaságban újonnan létrehozott iroda az első lépés az XTB üzleti tevékenységének fejlesztésében a dél-afrikai régióban. A Dél-afrikai Köztársaságban megszerzett engedély újabb lépést jelent az XTB globális terjeszkedésében. 2021. július 11-én egy másik XTB leányvállalat – az XTB MENA Limited – kapott engedélyt a DFSA-tól (Dubai Financial Services Authority), amely lehetővé tette számára, hogy megkezdje működését az Egyesült Arab Emírségekben.

Az XTB Csoport stratégiai célja, hogy olyan globális márkát építsen ki, amely a világ minden tájáról érkező ügyfelek egyéni preferenciáihoz igazodó különböző befektetési lehetőségeket kínál.

“Ebben az évben nagy hangsúlyt fektettünk a globális terjeszkedésre, és most készen állunk arra, hogy Dél-Afrikában is letegyük a névjegyünket. A MENA-projektünkhöz hasonlóan Dél-Afrikára is úgy tekintünk, mint önmagában is fontos piacra, de egyben hídfőállást is jelent a jövőbeni, szomszédos piacokra való további terjeszkedéshez.”

“Természetesen új ügyfeleinknek ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást, világszínvonalú technológiát, átfogó befektetési ajánlatot és a piac legjobb ügyfélszolgálatát kínáljuk majd” – mondta Omar Arnaout, az XTB vezérigazgatója.

Az XTB a varsói tőzsdén jegyzett bróker, amely befektetési instrumentumok széles skáláját kínálja – Forex-, részvényindex-, árupiaci CFD-ken át a részvény-, ETF- és kriptovaluta CFD-kig. A Dél-afrikai Köztársaság lesz a tizennegyedik ország, ahol az XTB irodája megtalálható.

Az XTB szolgáltatásai Magyarországról is elérhetőek. Amennyiben ki szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! [/box]

Kockázati felhívás
A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 77%-án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply