36 ezer munkavállalóját függeszti fel a British Airways

A brit nemzeti légitársaság megegyezett a Unite szakszervezettel, hogy teljes állományának 80%-át ideiglenesen felfüggeszti – az intézkedés a pilótákat, a légiutas-kísérőket, a szerelőket, a földi kiszolgáló személyzetet és az irodai alkalmazottakat egyaránt érinti. 

A dolgozókat nem bocsátják el, de a koronavírus-járvány miatt összeomlott a légiközlekedési szektor, a legtöbb légitársaság a járatainak 90-100%-át felfüggesztette, a repülőgép flották túlnyomó részét pedig a földön tartják. A British Airways ezen a héten állította le összes járatát a London Gatwick repülőtérről.

A légiközlekedési szektor az Air Transport Action Group összesítése szerint mintegy 65 millió embernek ad munkát, akik jövője igencsak bizonytalan, állami mentőcsomagok nélkül ugyanis sok légitársaság nem tudja biztosítani további működését több hónap leállás után.

A teljes cikk a CNBC oldalán, angol nyelven elérhető.

Tovább olvasom →

Felkapott hírek

Friss hírek

Csődvédelmet kért a CSA

Csődvédelmet kért a CSA cseh légitársaság a pénteken publikált közleménye szerint. A cég a honlapján megjelent közleményben jelentette be, hogy a prágai cégbíróságon fizetésképtelenné válás miatt csődöt jelentett, mivel lejárt az állami hitelgarancia.

Read More »