Végső szakaszához ért a Török Áramlat gázvezeték tesztelése

Megkezdődött a Török Áramlat fölgázvezeték tengeri szakaszán a két szál egyikének gázzal való feltöltése az üzembe helyezési és beállítási munkálatok keretében, a tesztelés záró szakaszában – közölte pénteken a South Stream Transport B.V. projektvállalat.

Az Interfax orosz hírügynökség által ismertetett kommüniké szerint a tervek szerint még az idén megkezdődik a vezeték üzleti hasznosítása. Az üzembe helyezési és beállítási munkálatok azt követően indultak el, hogy a DNV-GL hitelesítette: a vezeték mindkét 32 hüvelyk átmérőjű szála megfelel a víz alatti csővezetékekre vonatkozó saját szabványainak és más szabványoknak is. A második szál feltöltése akkor kezdődik meg, ha az első szálon már befejezték a műveletet.

Törökországban közben a befejezéséhez közeledik a fogadó terminál építése. A BOTAS török gázvezeték-üzemeltető vállalat az első szárazföldi csőszakaszon dolgozik, amely összekapcsolja majd a Török Áramlatot az ország hálózatával. A BOTAS és az orosz Gazprom által létrehozott vegyesvállalat ezzel egy időben fekteti le az európai országok ellátását szolgáló vezetéket.

A Gazprom egyesített rendszeréből Törökország és Délkelet-Európa felé tartó csővezeték feltöltéséhez szükséges nyomást az anapai Russzkaja kompresszorállomás állítja elő. A vezetékeket Anapa parti létesítményeitől a Fekete-tenger török partján fekvő Kiyiköynél lévő fogadó terminálig fogják feltölteni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »