Világhírű evangelista Romney mellett

A CBN news tudósítása szerint Billy Graham kijelentette Romney-nak, hogy mindent megtesz, amivel segítheti őt az elnökségért folytatott küzdelemben. A republikánus jelöltnek végre jutott egy lélegzetvételnyi ideje olyan igazán fontos dolgokra, mint saját hitélete. Romney-nak jól jött egy kis megállás a keddi vita előtti rohanó tempóban. Obama elnök kampánya, az előző denveri vitán való gyenge szereplése után, kárelhárítási üzemmódba kapcsolt. Az elnök csapatának fő üzenete Romney elleni vádak sokasága volt, miszerint a republikánus jelölt folyamatosan változtatgatja álláspontjait. Az elnök múlt csütörtökön is pont Floridában vádolta ellenfelét radikális Pál-fordulásokkal és köpönyegforgatással. Mégis Romney a múlt hét végén több kulcsállamban, csatatérállamban is átvette a vezetést, mint például Kolorádóban is. De a 2008-ban Obamát támogató Észak-Karolinában is a republikánusok állnak nyerésre egyelőre. 

Mitt Romney Észak-Karolinában tett látogatása alatt ment el Graham tiszteleteshez is. Billy Graham az elindítója a ma világszerte kiterjedt és jelentős ökumenikus, keresztény Billy Graham Evangelizációs Társaságnak, amely többek között, a több tízezreket vonzó budapesti Reménység Fesztivált is megszervezte idén hazánkban. A tiszteletes kijelentette, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítse Mitt Romney-t a Fehér Házba való úton, erre válaszul a republikánus jelölt kijelentette, hogy a leghatásosabb segítség az ima és arra kérte, imádkozzon érte Graham. A tiszteletes 93 éves, de ennek ellenére jól láthatóan tisztában van a politikai eseményekkel, azok súlyával. Egyértelmű kiállása Romney mellett nem csoda, hiszen a republikánus párt és Romney személyesen is, nézeteiket tekintve sokkal közelebb állnak a keresztény tanításokhoz olyan kérdésekben is, mint az abortusz vagy a melegházasság. 

Kováts Megyesi Bálint

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »