A Híd nem zárkózik el a párbeszédtől, de nem köt koalíciót

A Híd nem zárkózik el az MKP-val való párbeszéd elől, de a két párt választási koalíciója nem az együttműködés legmegfelelőbb formája – közölte Berényi szavaira reagálva szombaton Solymos László, a Híd parlamenti frakcióvezetője.

“Az országos tanács arról döntött, hogy a Híd számára a választási koalíció az együttműködés nem megfelelő formája. Viszont nem zárkózunk el az együttműködés további formái elől” – nyilatkozta Solymos a SITA hírügynökségnek. Figyelmeztetett arra is, hogy  pártja már felajánlott egy együttműködési formát: a Híd választási jelöltlistája nyitott az MKP-tagok számára is.

Szombaton az MKP országos tanácsának ülése utáni sajtótájékoztatón Berényi József pártelnök kijelentette, hogy annak ellenére is párbeszédet kezdeményeznek a Bugárékkal, hogy a Híd a közelmúltban visszautasította azt a lehetőséget, hogy választási koalíciót kössön a Magyar Koalíció Pártjával.

Paraméter.sk

Felkapott hírek

Friss hírek

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »