Matovic ugyanolyan populista, mint Fico

Igor Matovič, az Egyszerű Emberek vezetője ugyanolyan populista, mint az ellenzéki Smer elnöke, Robert Fico – jelentette ki a koalíciós SDKÚ képviselője, Stanislav Janiš. Janiš arra reagált, hogy Matovič „disznónak” nevezte a koalíciós képviselőket, miután a parlament nem fogadta el az Egyszerű Emberek javaslatát az étkezési jegyekről. Matovičék azt szerették volna, hogy az alkalmazottaknak lehetőségük nyíljon választani az utalványok és a készpénz között.

„Matovič úr ugyanolyan populista, mint Fico. A Smer elnökével nem mer harcolni, inkább a másik oldalon próbál választókra vadászni… A képviselőktől gyakorlatilag azt kérte, amit több mint fél éve ő maga hangosan bírál: hogy húzzák meg magukat, hagyják figyelmen kívül saját meggyőződésüket, csak hogy eleget tegyenek az ő politikai ambícióinak” – mondta Janiš. Szerinte az ilyen megnyilvánulások nem helyénvalóak, ráadásul Matovič képmutatásáról tanúskodnak.

Ezzel kapcsolatban megkérdezte Matovičtól, hogy szerinte a képviselőknek a jövőben saját meggyőződésük, vagy politikai megegyezés alapján kellene működniük. „Őszintén szólva sajnálom, mint embert, mert a média-megjelenésre és az úgynevezett politikája megvalósítására törekedve nem átallja megsérteni kollégáit maga körül” – zárta Janiš.

A parlament szerdán hagyta jóvá az új munkatörvénykönyvet, 74 szavazattal. Az Egyszerű Emberek nem vettek részt a szavazáson.

Bumm.sk / TASR

Friss hírek