Ismerősök, családtagok vallanak a gyilkos filmes ügyében

A héten újabb részleteket tártak a bíróság elé Mark Twitchell, gyilkossággal vádolt kanadai filmgyártó ügyében. A The Edmonton Journal cikksorozatában részletesen közvetítette a tárgyaláson elhangzottakat.

Mark Twitchell (31) filmrendezőt Johnny Altinger olajiparban dolgozó munkás meggyilkolásával vádolják. Az eddig talált bizonyítékok arra vallanak, hogy a Kártyák háza (House of Cards) című filmje forgatókönyve szerint végzett a férfival. Az említett történet forgatókönyve arról szól, hogy egy Robert nevű férfi házasságtörő szándékkal egy internetes társkereső szolgálaton keresztül megismert nővel megy találkára egy elhagyott garázsban. A megjelölt színhelyen azonban nem egy nő, hanem egy elmaszkolt férfi várja, aki arra kényszeríti, hogy átadja személyes és banki adatait, majd megöli Robertet.

Altinger 2008 október közepén tűnt el, Hálaadást megelőző pénteken. Találkára készült egy társkereső oldalon keresztül megismert nővel. Egyik barátjának, Dale Smithnek gyanús volt, hogy a nő nem adott meg pontos címet, csak utasításokat a helyszínre vonatkozóan. Ezért megígértette Altingerrel, hogy felhívja, ha találkozott internetes partnerével. A férfi fel is hívta Smitht, mondván nem egy nővel, hanem egy férfivel találkozott, aki egy filmet készül forgatni. Ez volt az utolsó alkalom, hogy barátja beszélt vele. A telefonbeszélgetést követően még egy szöveges üzenet érkezett Smith részére, melyben Altinger azt írta, hogy a nő végül megérkezett.

Hálaadást követően közeli ismerősei és egyes munkatársai emaileket kaptak tőle, amelyekben arról számolt be, hogy a hölggyel Costa Ricába utaztak üdülni. Mivel a levelek hangneme nem vallott Altingerre, a Hálaadást követő héten barátai betörtek üres lakásába. Ott összes személyes holmiját megtalálták, amelyet a férfi magával vitt volna, ha valóban külföldre utazik, ezért értesítették a rendőrséget.

Később Altinger feldarabolt földi maradványait megtalálta a rendőrség a filmrendező szüleinek házához közel, egy csatornába dobva.

Jess Twitchell, a filmrendező volt felesége is megjelent a héten a tanúk padján. Vallomása szerint házasságuk a Kártyák háza forgatása előtt problémás volt. Mark Twitchell azt nyilatkozta, hogy egyenesen magánéleti gondjai ihlették a forgatókönyv megírására. A gyilkosság elkövetésének feltételezett napján a férfinak pszichiátriai kezelésre kellett mennie párkapcsolati problémái miatt. Mivel a terápiás kezelés után nem ment haza, a nő felhívta és hollétét tudakolta. Twitchell azt állította, hogy az edzőterembe ment, de felesége nem hitt neki, mert aznap a közelgő ünnep miatt megszokott edzőtermük zárva volt. A férfi azt felelte, hogy egy másik helyre ment. Ezt leszámítva, Jess Twitchell szerint férje „normálisan viselkedett”. Azt követően, hogy a rendezőt gyilkossággal vádolták, felesége elköltözött és közös gyermeküket magával vitte. Nem sokkal később el is váltak.

A hivatalos nyomozást folytató szakemberek már a múlt héten több terhelő bizonyítékot tártak az esküdtek elé. A felmutatott fényképek olyan tárgyakat – ruhadarabokat, autókárpitot, késeket – ábrázoltak, amelyeken vérfoltokat mutatott ki a vizsgálat. Bár a Kártyák Házának készítésekor forgattak véres jeleneteket, ott olcsó művért használtak.

További gyanús lépés volt a rendező részéről annak az emailnek a megírása, amelyet filmes kollégáinak küldött. Ebben arra kéri a Kártyák háza stábját, hogy ne beszéljenek a rendőrséggel.

Mark Twitchell a tárgyalás első napján ártatlannak vallotta magát.

Kummer Lívia

Friss hírek