Átszervezik a tartományi igazgatást Vajdaságban

A tartományi kormány szerdai ülésén elfogadták a vajdasági kormányzatról szóló parlamenti döntés módosításának indítványát, amely szerint a tartományi titkárságok számát 17-ről 12-re fogják csökkenteni. A javaslatot Deli Andor, a tartományi jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárság vezetője terjesztette be. Az indítvány értelmében a tartományi igazgatást a hatékonyabb munkavégzés érdekében szervezik át.

Hét titkárság – a gazdasági, a mezőgazdasági, a pénzügyi, a tudományügyi, az energetikai, a sport- és ifjúságügyi, valamint a munka és foglalkoztatásügyi – átszervezés nélkül, zavartalanul folytathatja majd a munkáját. A fennmaradt titkárságok számát is a felére csökkentik, összevonva a hatásköreiket.

A döntés értelmében megszűnik a tájékoztatási, az oktatási, a helyi önkormányzati, a környezetvédelmi, valamint a szociálpolitikai titkárság. Új elnevezéssel és kibővített hatáskörrel fog működni az oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárság, a művelődési és tájékoztatási titkárság, az egészségügyi, szociálpolitikai és demográfiai titkárság, a regionális együttműködési és helyi önkormányzati titkárság, valamint a városrendezési, építésügyi és környezetvédelmi titkárság.

A személyi változásokról nem esett szó a kormányülésen.

A mai kormányülésen csak a titkárságok neveivel és hatásköreivel foglalkoztunk, az esetleges személycserék nem szerepeltek a napirenden. Még nem tudni, kik lesznek az új titkárok – nyilatkozta a Magyar Szónak Deli Andor.

Szavai szerint az új titkárok kiléte április 5-éig ismert lesz, amikor is a tartományi parlament megvitatja a tartományi kormány átalakításáról szóló döntést. Pillanatnyilag arról sincs információja, hogy az oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárságot ki fogja vezetni. Arra a kérdésre, hogy az átszervezéssel az adminisztrációban dolgozók számát is csökkentik-e, a tartományi titkár elmondta: még a munka elején járnak, és az új munkaügyi leírások meghatározására két hónapos átmeneti időszakot irányoznak elő. Ennek elkészülte után derül ki, szükség lesz-e létszámcsökkentésre, és ha igen, milyen mértékűre.

Magyar Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »