Félig orosz lesz a Citroen Jumpy és a Peugeot Expert

A jövő év elején furgonokat kezd gyártani oroszországi üzemében a PSA-csoport, amely azt tervezi, hogy megháromszorozza eladásait az Európán kívüli piacain. 

Christophe Bergerand, a Peugeot, a Citroen, a DS és az Opel márkájú járműveket gyártó vállalat alelnöke hétfőn kiadott közleményében tudatta, hogy a Kalugában lévő gyárban a jövő év első negyedében elindul a Peugeot Expert és a Citroen Jumpy gyártása.

A PSA-csoport jelenleg Citroen C4 és Peugeot 408 típusú személyautókat gyárt Oroszországban, és néhány hónapon belül megkezdi a Citroen SpaceTourer és a Peugeot Traveller gyártását. A PSA azt tervezi, hogy a furgonok alkatrészeinek felét Oroszországban szerzi be – a Citroen C4 és Peugeot 408 esetében az orosz beszállítók aránya jelenleg 35 százalékra rúg.

Citroen Jumpy - kép forrása: Citroen Media Center / William CROZES

Citroen Jumpy – kép forrása: Citroen Media Center / William CROZES

Christophe Bergerand hangsúlyozta, hogy a csoport oroszországi jövőjének szempontjából létfontosságú a termékpaletta bővítése. A PSA kereskedelmi offenzívájának az is célja, hogy kielégítse az Oroszországban újra fellendülő kis- és középvállalkozások igényeit – tette hozzá az alelnök.

A nemzetközi olajárak összeomlása és a nyugati szankciók együttes hatására az orosz gazdaság 2015-ben recesszióba került, ami az autópiacon erős visszaesést okozott. Idén októberben viszont már a nyolcadik egymást követő hónapban nőttek az eladások, éves összevetésben 17,3 százalékos emelkedést mértek.

A PSA-csoport 2016-ban 10 500 járművet adott el az Oroszországból, Ukrajnából és hét másik volt szovjet köztársaságból álló Független Államok Közösségében, ezt a számot 2021-re 105 ezerre akarja növelni a vállalat. Tizenhét új modellt vezetnek be, és azt tervezik, hogy 2021-re “magas kétszámjegyű” profitot érjenek el.

Októberben 6289 járművet adott el a PSA Oroszországban, a piaci részesedése ezzel 0,6 százalékot tett ki.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Leo-Varadkar-700x466_cut

Írországnak annyira kellett a Brexit, mint egy púp

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Brexit-számla kifizetése lesz a kilépési folyamat kritikus pontja, a témában már körvonalazódik a megegyezés, a britek várhatóan 2064-ig fizetni fognak. Az ír-északír határ kérdésében viszont még mindig nem látszik a megoldás: Leo Varadkar, Írország miniszterelnöke hangos nemtetszését fejezte ki Theresa May azon terve kapcsán, hogy előzetes regisztrációhoz kötnék a határátlépést.

Read More »