Az Airbus lett a nevető harmadik a Boeing-Bombardier vitában

Az Airbus gyakorlatilag ingyen többségi részesedést szerzett a Bombardier kanadai repülőgépgyártó C-szériás programjában – a lépéssel a Bombardier is jól járhat, mert így elkerülhetik az USA által belengetett 300 százalékos importvám megfizetését.

Európa legnagyobb légiipari csoportja, az Airbus 50,01 százalékos részesedést szerez a C-szériás programban, belépési díj, azaz vételár nélkül – mindössze annyi a dolguk, hogy támogatják az amerikai védővámok miatt bajba került gyártót, ezzel lehetőséget biztosítva a Bombardier gépeinek piacra kerülését.

Bombardier C-sorozat

A szakma eddig is szerette a Bombardier gépeit – melyek a nagy konkurens gyártók legkisebb típusainál még eggyel kisebb méretkategóriában szállnak versenybe, a megrendelések azonban eléggé megakadtak, a 110-130 fős kialakítású típusra például a gyártó nyilatkozata szerint az utolsó 18 hónapban egyetlen megrendelést sem tudtak véglegesíteni.

  • Előzmények

A Bombardier idén 75 darab új C-szériás gépet szállított le a Delta Airlines-nak, darabonként 19,6 millió dollárért, ami a Boeing gyanúja szerint jóval alacsonyabb, mint a gépek tényleges előállítási költsége, ezért bepanaszolták a gyártót.

Túl olcsó lett a Bombardier gépe, perel a Boeing

A Boeing panaszának helyt adva az amerikai szaktárca előzetes végzésében először 219,63 százalékos importvámot vetett ki a C-Series típus minden egyes példányára, majd két héttel később további 79,82 százalékos antidömping vámot szabott ki, miután arra az előzetes megállapításra jutott, hogy önköltségi ár alatt értékesítették azokat. Eladhatatlanná válhatnak a Bombardier repülői Amerikában

Azzal tehát, hogy az Airbust gyakorlatilag ingyen bevették partnernek, csak próbálták menteni a nem túl fényes helyzetet, de egyben sikerült olyat lépni, ami újra növekvő pályára állíthatja a modell eladásait.

Egyrészt, a gépeket így össze tudják szerelni az Airbus alabamai üzemében, melyre így már nem lehet büntetővámot kivetni, mert helyben készülnek, másrészt pedig az alapfelállás is jelentősen megváltozott. Eddig ugyanis a nagyhal (Boeing) simán bekapta a kishalat (Bombardier), ezentúl viszont a nagyhalnak egy másik nagyhallal Airbus) kell megküzdenie a táplálékért (ami esetünkben a piaci részesedés).

A Bombardier tehát elveszítette ugyan az ellenőrzést az eddig 6 milliárd dollárba kerülő projektje felett, de esélyt kapott arra, hogy mégis győztesen kerüljön ki a vitából és repüljenek a gépei…

Forrás: Reuters / Kitekintő

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Pristina, 2018. április 26.
Hashim Thaci koszovói elnök (j) és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megbeszélést folytat Pristinában 2018. április 26-án. (MTI/EPA/Petrit Prenaj)

Koszovó elsődleges célja a teljes jogú EU-tagság elnyerése

Főként Koszovó európai integrációjáról, de a vízumliberalizációról és a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezéséről is tárgyalt csütörtökön Pristinában Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Hashim Thaci koszovói elnök, s utóbbi leszögezte: Pristina számára továbbra is a teljes jogú európai uniós tagság elnyerése a legfontosabb cél.

Read More »
Phenjan, 2018. április 10.
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottsága politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/KCNA)

Kim Dzsong Un egy nagy kérdőjel az USA számára

Az amerikai hírszerzési szakértők gőzerővel próbálják felvázolni Kim Dzsong Un személyiségét, hogy Donald Trump elnök tudja, tulajdonképpen kivel készül tárgyalóasztalhoz ülni. Az elemzők azonban óriási kihívással szembesülnek, ugyanis a titokzatos észak-koreai diktátorról nagyon kevesen tudnak bármi érdemlegeset.

Read More »