Tartályhajókon várja az áremelkedést az olaj

Kedden a nyersolaj ára több mint 1 százalékot esett, miután a piac megnyugodott, hogy a török puccs miatt nem lesznek korlátozások.

Ben Le Brun, a Sydney’s OptionExpress piacelemzője szerint a kereskedők és befektetők óvatosak, az optimizmus és a pesszimizmus között ingadoznak. A teljes piac az amerikai nyersolaj adatokat várja, amelyek kedden és szerdán jelennek meg, hogy irányt adjanak az árakhoz. Kedden az Amerikai Ásványolaj Intézet, szerdán pedig az Egyesült Államok Energiahivatala közöl adatokat.

A nyersolaj készletek Amerikában, Európában és Ázsiában túláradnak, annak ellenére, hogy most van a vezetés nyári csúcsidőszaka. A vezető kereskedők tartályhajókon tárolják a nyersolajat, a kereslet újbóli növekedésére várva. Mivel azonban a szárazföldi készletek is szinte tele vannak, egyelőre kevés az esély egy tartós, felfelé történő árkorrekcióra.

Az amerikai palaolaj termelés várhatóan esni fog augusztusban is, sorozatban tizedik hónapja, 99.000 hordóval per nap a hétfőn megjelent amerikai fúrási termelékenységi adatok szerint.

Forrás: Reuters

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »