Komoly kihívóra akadt az Apple Kínában

A Counterpoint Research piackutató cég új jelentése szerint az Apple iPhone eladásai jelentősen visszaestek Kínában az idei első negyedévben, mivel a vállalatnak erős versenytársává vált a hazai Huawei márka.

A Counterpoint adatai szerint az Apple iPhone eladásai 19,1%-kal csökkentek az év első három hónapjában, miközben a kínai távközlési- és szórakoztató elektronikai óriás Huawei okostelefon-eladásai igencsak felpörögtek: a sencseni székhelyű cég eladásai az első negyedévben 69,7%-kal emelkedtek – közölte a Counterpoint.

https://www.instagram.com/p/C6GpA5RLO8n/

A felfutás nem kis részben a Huawei Mate 60 okostelefon bevezetésének köszönhető, amely a következő generációs 5G mobilkapcsolatot támogató csúcskategóriás chippel rendelkezik.

2019-től kezdődően az Egyesült Államok szankciókkal sújtotta a Huaweit, hogy megakadályozza, hogy modern technológiákhoz jusson, ami akkor majdnem lenullázta a Huawei okostelefon-üzletágát.

A Huawei azonban mára erőre kapott, a Counterpoint kutatása szerint a vállalat immár a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó Kínában, és ezzel egyre nagyobb nyomást gyakorol az Apple-re, amely a harmadik legnagyobb szereplő a kínai piacon.

Forrás: CNBC

 

Hozzászólások ()

Friss hírek