Piaci körkép: az USA leminősítése lefelé tolja az európai indexeket

  • Fókuszban az amerikai ADP jelentés
  • Jelentett a Hugo Boss (BOSS.DE) és a BAE Systems (BA.UK)

Éles eséssel indult a nap szerdán az európai piacokon, miután a Fitch Ratings rontotta az amerikai államdósságra adott besorolását. A hírt követően a tőzsdeindexek méretes eséseket produkáltak, azóta azonban ezek nagy részét sikerült ledolgozniuk.

A befektetők figyelme immár a délután 14:15-kor megjelenő ADP jelentésre irányul, ami fontos mutató lesz a pénteki NFP (nem mezőgazdasági munkahelyek száma) jelentés előtt, ami az amerikai gazdaság egyik kulcsfontosságú makrogazdasági mutatója.

A német DE30 határidős index közel 0,9%-os csökkenésben forog jelenleg, de érdemes megjegyezni, hogy a nap elején ennél sokkal súlyosabb volt a veszteség.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Hírek

  • A BNPP Exane „túlsúlyozás”-ra javította a Siltronic (WAF.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását, a célár 98 euró. A vállalat részvényei jelenleg közel 1,75%-os pluszban forognak.
  • A széleskörű európai eladási hullámmal szemben a BAE Systems (BA.UK) vállalatnak sikerült jelentős nyereséget elkönyvelnie. A cég megemelte idei eredményprognózisát a masszív védelmi kiadások miatt. A vállalat most 10-12%-kal magasabb egész éves EPS-re számít, a korábbi 5-7%-os előrejelzési sávval szemben. A vállalat emellett további, akár 1,5 milliárd font értékű saját részvény visszavásárlást hagyott jóvá.
  • A Siemens Healthineers (SHL.DE) viszont jelenleg az egyik legrosszabbul teljesítő vállalat. Az árfolyam 6%-kal esik annak következtében, hogy a cég a vártnál rosszabb negyedéves eredményeket közölt. A Siemens Healthineers ugyanakkor megerősítette az erre az évre szóló eredmény-előrejelzését.
  • A divatcégek ma a Hugo Boss (BOSS.DE) igen kedvező eredményeire reagálnak, a vállalat megemelte eredmény- és árbevétel-előrejelzését 2023-ra. Az árbevétel növekedését 12-15% közötti mértékűre várják a korábbi 10%-os becsléssel szemben, míg a működési eredmény 400-420 millió euró között alakulhat a korábban várt 370-400 milliós sávval szemben. A jó eredmények ellenére a részvények eséssel indították a napot – igaz, a tavalyi év vége óta már több mint 50%-kal került feljebb a Hugo Boss  papírok árfolyama.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Méretet vált a Fiat Panda

A Fiat elhagyja a miniautók szegmensét, és a korábbinál nagyobb autókkal újítja meg kínálatát, melyeket belsőégésű motorral és teljesen elektromos hajtásláncokkal fognak értékesíteni. 

Read More »