Piaci körkép: a Wegovy belép a német piacra

  • Új történelmi csúcson a DE30
  • A német kiskereskedelmi eladások elmaradtak a várakozásoktól
  • A Heineken (HEIA.NL) 6,5%-ot esik a negyedéves eredményekre, és a profitvárakozások csökkentésére
  • A Novo Nordisk (NOVOB.DK) bevezeti a Wegovy fogyasztószert a német piacra

A hét első kereskedési napja egészen jó hangulatban telik az európai részvénypiacokon, a befektetők folytatják vásárlásaikat a pozitív ázsiai zárás után. A figyelem ma makroadatokra irányul, regionális indexek érkeznek az USA-ból, az eurózónából GDP és inflációs adatokat ismerhettünk meg, Németországban pedig a kiskereskedelmi adatokat publikálták:

  • Júniusi kiskereskedelmi adatok (hó/hó): -0.8% szemben a +0.2%-os várakozással
  • Európai Unió, második negyedéves GDP:

Tényadat: + 0.3% negyedév/negyedév ; várakozás: + 0.2% ; előző adat: -0.1%
Tényadat: + 0.6% év/év ; várakozás: +0.5% ; előző adat: + 1.0%

  • Júliusi harmonizált infláció az EU-ban:

Fő mutató, tényadat : +5.3% év/év ; várakozás: +5.3% ; előző hó: 5,5%
Maginfláció, tényadat: +5.5% év/év ; várakozás: +5.4% ; előző hó: 5.5%

DE30 grafikon

A német DE30 határidős index 0,2%-kal emelkedik ma és a 2023 június 16-án beállított történelmi csúcsszint felett forog.

Forrás: xStation5

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Az Oddo BHF „semleges”-re javította a Heidelberg Materials (HEI.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. A célár 72 euró.
  • A Novo Nordisk (NOVOB.DK) részvényei jelenleg 2,5%-os pluszban forognak, miután a cég elindította a Wegova fogyasztószer értékesítését Németországban.

A gyógyszer – amelyről kimutatták, hogy használata testmozgással és egészséges életmóddal kombinálva mintegy 15 százalékkal csökkenti a betegek testsúlyát – már kapható az Egyesült Államokban, de Európában eddig csak Norvégiában és Dániában, kisebb piacokon forgalmazták, így Németország az első nagy európai piac a vállalat számára.

A Heineken (HEIA.NL) részvényei több mint 6,3%-kal esnek ma, miután a vállalat rontotta az egész évre vonatkozó eredmény-előrejelzését a vietnami gazdasági lassulásra és az első félévi gyenge söreladásokra hivatkozva.

Az első féléves működési profit 8,8%-kal lett alacsonyabb a várt 4,8%-os visszaeséssel szemben. Másrészről viszont a cég menedzsmentje közölte, hogy az év második fele már jobban alakul. Az első félévben a Heineken eladásai 5,6%-kal csökkentek, a legnagyobb visszaesés Vietnamban és Nigériában volt.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek