Az ország, ahol betiltották a Crocs papucsot

Egy karizmatikus amerikai DJ egyszer csak gondolt egyet, és megalapította a saját országát – lévén addigra a Föld minden országát bejárta. A Slowjamastan-ra keresztelt mikronemzet egy diktatúra, amely egyebek mellett például arról ismert, hogy területén tilos Crocs papucsot viselni.

A Slowjamastani Köztársaság – hivatalos nevén a Slowjamastani Népköztársaság Szuverén Nemzetének Egyesült Területei, vagy egyszerűen csak Slowjamastan – egy észak-amerikai mikroország, amely a dél-kaliforniai Imperial megyében fekszik. Területe 11,07 hektár, a 78-as kaliforniai állami útvonallal párhuzamosan, Ocotillo Wells és Westmorland városok között terül el.

Slowjamastant 2021. augusztus 18-án alapította Randy „R Dub!” Williams rádiós személyiség, aki azonnal az ország szultánjává nyilvánította magát. Az ország egyébként Williams szeretett rádióműsorának nevét viseli.

https://www.instagram.com/p/CtRhYU7rEMi/

Mostanra – két év elteltével – Slowjamastan egy fiatal nemzetállammá nőtte ki magát, saját furcsaságokkal és szokásokkal. A szultán uralma alatt a Köztársaság egy sor különc törvényt hozott, például betiltotta a Crocs papucs viselését, a mumble rap-et és azt, hogy az emberek kocsikázás közben felrakják a lábukat a műszerfalra.

A sok furcsaság mellett azonban az ország egy szuverén nemzet jegyeivel is büszkélkedhet: útleveleket bocsát ki, büszkén lobogtatja jellegzetes zászlaját, saját valutája van (a dubel, amely rímel az orosz rubelre), valamint a jelentős állami eseményeken saját himnuszt játszanak.

https://www.instagram.com/p/CtVgjOGg_QP/

A több mint 500 regisztrált állampolgárral és több ezer állampolgárságra váró emberrel rendelkező Slowjamastan tehát messze nem üres ország. Williams ráadásul csalogatja a turistákat, hogy tapasztalják meg mikronemzetének varázsát. „A Slowjamastani Köztársaság arra törekszik, hogy világhírű úti céllá váljon, és kivívja egyedülálló helyét a globális utazás útvesztőjében” – fogalmazott.

A teljes cikk angol nyelven olvasható a CNN oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNN / Wikipedia

Hozzászólások ()

Friss hírek