Továbbra is a bankszektor miatt idegesek a piacok

  • Esik a német index a kereskedés második felében
  • A vállalatok az SVB összeomlására reagálnak
  • A FedEx eredménye felhúzza a logisztikai cégek árfolyamait

Viszonylag jó hangulatban indult a hét utolsó kereskedési napja, melyet a Wall Street tegnapi ralija támogatott. Az amerikai indexek annak nyomán kezdtek erőteljes emelkedésbe, hogy a Morgan Stanley és a JP Morgan jelezték, hogy készek a First Republic Bank feltőkésítésére, mely szintén az összeomlás szélére került.

A kereskedés második fele azonban hirtelen irányváltást hozott, miután az SVB bejelentette, hogy csődvédelmet kér. Az eurózóna felülvizsgált inflációs adata nem változott az előzetes publikációhoz képest.

DE30 grafikon

A német részvénypiacon borúsra fordult a hangulat a kereskedés második felében. A DE30 határidős jegyzése megpróbálta tesztelni a 78,6%-os Fibonacci szinttel jelzett ellenállást, de sikertelenül. Az árfolyam jelenleg a tegnapi nyitószint irányába tart.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A Symrise (SY1.DE) részvényei jól teljesítenek a német piac más vállalataival szemben, annak köszönhetően, hogy a Goldman Sachs javította a részvényre vonatkozó ajánlását. A befektetési bank a korábbi „tartás” helyett immár „vétel”-re javasolja a cég részvényeit, 117 eurós célár mellett.
  • Az európai logisztikai és szállítmányozási vállalatok árfolyamai a FedEx vártnál jobb eredményszámainak és megemelt előrejelzésének nyomán erősödnek. A Deutsche Post (DPW.DE) 0,52%-kal, az AP Maersk (MAERSKA.DK) több mint 1,1%-kal került feljebb.
  • Annak ellenére, hogy a kereskedés első felében a First Republic Bank (FRC.US) nagybankok általi feltőkésítésének hírére jól kezdtek a bankrészvények, a hangulat jelentősen romlott egy újabb bejelentésre, az SVB bank ugyanis benyújtotta a csődvédelmi eljárás megindítására vonatkozó kérelmét. A csődvédelem lehetővé teszi, hogy a csődeljárás ideje alatt a bank a bíróság felügyelete alatt történő átszervezés mellett folytathassa működését.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek