Piaci körkép: bankot robbantott az Unicredit

 • Tovább esik a DE30
 • Az eurózóna GDP-je a vártnál jobb lett
 • Az európai bankok eredményeire figyel a piac

A tegnap elindult eladási hullám folytatódik ma is az európai tőzsdéken, a német index is lefelé tart és továbbra is a lokális csúcsok által meghatározott konszolidációs zóna alatt jár. Makrogazdasági szempontból igen érdekes hét áll előttünk, és nem meglepő módon a további piaci mozgásokat az ezekre az adatokra adott befektetői reakciók alakítják majd. Kamatdöntő ülést tart a héten a Fed, a Bank of England és az EKB is, illetve az amerikai munkaerőpiaci jelentés (NFP) is érkezik. Ma meglepően jó eurózónás GDP adat érkezett, a negyedik negyedévben a várt 0,1%-os csökkenéssel szemben 0,1%-kal nőtt a gazdaság teljesítménye, éves szinten pedig 1,9%-os növekedést produkált az eurózóna (várt: +1,8%).

A tengerentúlon vállalati eredményekre is figyelhetnek a befektetők, ma közlik negyedéves számaikat az alábbi cégek:

 • Caterpillar (CAT.US) – piacnyitás előtt
 • ExxonMobil (XOM.US) – piacnyitás előtt
 • General Motors (GM.US) – piacnyitás előtt
 • Marathon Petroleum (MPC.US) – piacnyitás előtt
 • McDonald’s (MCD.US) – piacnyitás előtt
 • Pfizer (PFE.US) – piacnyitás előtt
 • Phillips 66 (PSX.US) – piacnyitás előtt
 • United Parcel Service (UPS.US) – piacnyitás előtt
 • Advanced Micro Devices (AMD.US) – zárás után
 • Electronic Arts (EA.US) – zárás után

A DE30 határidős index alacsonyabban forog ma, az árfolyam továbbra is a konszolidációs zóna alatt jár, mely a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint alatt húzódik, és lokális csúcsok jelölik ki.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

A német hadiipari óriásvállalat, a Rheinmetall (RHM.DE) több mint 7%-kal zuhan ma, ami a legnagyobb veszteség a német nagyvállalatok között. Az Ukrajnának történő tankszállítások, valamit a vezérigazgató Armin Papperger optimista megjegyzései nyomán indult emelkedés lendületét immár nem tudta fenntartani a részvény. A következő hetekben ugyanakkor további ösztönző hírek is érkezhetnek, melyek segíthetik a cég részvényeivel kapcsolatos spekulációt. További részletek itt, angol nyelven.

Európában ma a bankszektor áll a figyelem középpontjában, a piaci szereplők az UBS (UBSG.CH) és az UniCredit (UCG.IT) eredményeire reagálnak. Az UBS AG részvényei a vártnál jobb pénzügyi eredmény publikálása ellenére közel 3%-os mínuszban forognak, melynek oka, hogy a cég kissé bizonytalanul vágott neki az évnek a továbbra is tartó háború, és a vagyonos ügyfelek gyengülő bizalma miatt. A bank vezérigazgatója ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a cég jól pozicionált a további növekedés finanszírozásához, és magas tőkearányos profitot fognak elérni 2023-ban. A bank több mint 5 milliárd dollár értékben kíván saját részvényeket visszavásárolni az idei évben.

Sokkal jobb a hangulat az olasz UniCredit bankcsoport piacán, a papírok árfolyama közel 9%-kal ugrott meg ma. Az Unicredit eredménye túlszárnyalta az elemzői várakozásokat, nem is kevéssel: a nettó profit a várt érték több mint duplája lett és 2,46 milliárd eurót tett ki. A bank részvény-visszavásárlási programot is indít 3,34 milliárd euró értékben.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek