Piaci körkép: elégedetlen a Bayer főrészvényese

Nincs egyértelmű irány az európai piacokon hétfőn, a német DE30 határidős jegyzései lefelé araszolnak, jelenleg 0,5% körüli mínuszban jár az index, de Európa más piacain erősödéseket is láthatunk, a lengyel tőzsde például 1% feletti pluszban forog.

A makrogazdasági naptár ma még szellős, de a hét további részében érdekes események jönnek, többek között friss adatok érkeznek az amerikai GDP alakulásáról és több inflációs mutatót is publikálnak.

A DE30 határidős index jegyzései a korábban kialakított konszolidációs zóna alatt forognak, melyet lokális csúcsok határoztak meg a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint közelében. 

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások 

● A Bayer (BAYN.DE) legnagyobb részvényese, a Fonds Union elégedetlen azzal, hogy Norbert Winkeljohann felügyelőbizottsági elnök nem kezdeményezte a vállalat fogyasztói üzletágának leválasztását – írta a WirtschaftsWoche című német napilap. A vállalat részvényei
jelenleg közel 1%-os mínuszban forognak. A Fonds Union mellett egy másik részvényesi csoport, a Bluebell Capital Partners sem elégedett a vezetőség tevékenységével, másfél hete jelezték, hogy változást próbálnak elérni a vállalat vezetőségi szerkezetében.

● A Symrise (SY1.DE) részvények több mint 7%-kal zuhannak ma a cég gyenge negyedik negyedéves eredményeinek közzététele után. A Swedencare AB-ben meglévő részesedés miatti leírás és a tavalyi kiábrándító profitszintek héfőn erős eladói nyomás alá helyezték a Symrise papírjait.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Gázellátás: ezt a telet bőven kihúzza Európa

Az elmaradt orosz földgázszállítások kétharmadát sikerült pótolni - elsősorban a korábbinál nagyobb mennyiségű cseppfolyósított földgáz (LNG) beszerzésével és a Norvégiából vezetéken érkező gázmennyiség növelésével -, így Európának a tél végéig szükséges földgáztartaléknál nagyobb készlete van - áll a Moody's Investors Service csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.

Read More »

Tovább közeledik egymáshoz Ukrajna és az EU

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

Read More »