Piaci körkép: fókuszban a Porsche tőzsdei bevezetése

● Veszteségben az európai piacok
● Folytatódik a Porsche tőzsdei bevezetésével kapcsolatos eufória

A legtöbb tőzsdeindex mínuszban indította az új hetet, a makrogazdasági naptár ma még üres, ráadásul az Egyesült Királyságban és Japánban is nemzeti ünnep van, így zárva tartanak a piacok.

A swap ügyletek árazása alapján 84%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre októberben.

A DE30 napi grafikonját tekintve látható, hogy a német blue chipek csökkenést mutatnak ma és az index a kora szeptemberi mélypontok felé tart. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Jön a Porsche IPO

A befektetők figyelme ma a Porsche AG tőzsdei bevezetésére irányul, aminek már a dátuma is megvan: szeptember 29.  A gyártó elsőbbségi részvényeit 76,5 – 82,5 euró között kínálják majd a befektetőknek, a jegyzésre történő jelentkezés pedig már holnap elindul.

Porsche Mission R – Forrás: Porsche Newsroom

A Bloomberg jelzése alapján a Volkswagen Group (VW.DE) 75 milliárd eurós értékeltséget vár, ami a Volkswagen értékének közel 80%-a lenne. A hír kedvező mind a Volkswagen, mind a Porsche SE részvényei számára – mindkét papír emelkedést mutat ma. A Volkswagen az ügyletből származó bevételét több mint 19 milliárd euróra becsüli.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek