Esik a DAX a gyenge eurózónás kiskereskedelmi adat után 

● Visszaestek az európai tőzsdék
● A kiskereskedelmi értékesítés élesen esett az euróövezetben
● A Linde (LIN.DE) megállapodást írt alá egy szingapúri félvezetőgyártóval

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, de nem sokáig tartott ki az emelkedés. A befektetőknek egyrészt támaszt nyújtott az Amazon tegnapi erős eredménye, mely a technológiai szektor kilátásait javította, másrészt viszont elkezdtek aggódni az EKB szigorúbb hangvétele miatt, a tegnapi ülés és sajtótájékoztató alapján ugyanis megnőtt annak esélye, hogy a jegybank még idén kamatot emel.

A lefelé tartó mozgás a gyenge eurózónás kiskereskedelmi adat publikálása után gyorsult be, a kiskereskedelmi értékesítés ugyanis 3%-kal csökkent 2021 utolsó hónapjában, az omikron vírusvariáns terjedése és az ennek nyomán bevezetett szigorítások nyomán. Nyolc hónapja ez volt a legnagyobb mértékű visszaesés és lényegesen rosszabb lett a 0,5%-os csökkenést előrevetítő piaci konszenzusnál. Az euróövezet legnagyobb gazdaságai közül Németországban 5,5%-os, Franciaországban 0,2%-os, Spanyolországban pedig 5,7%-os csökkenést mértek.

Forrás: XTB
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A pozitív kezdés ellenére a vevők nem tudták fenntartani a lendületet és a DE30 árfolyama lepattant a 15.550 pontos ellenállásról, ami egybeesik a háromszög alakzat alsó határával. Az index jelenleg a 15.148 pontnál található támasz felé halad, amit a 2020 október végén indult emelkedésből számolt 23,6%-os Fibonacci szint jelez. A hangulat csak akkor váltana bikapiacivá, ha az árfolyam át tudná törni az említett 15.550 pontos ellenállást. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Linde (LIN.DE) megállapodást írt alá egy szingapúri félvezetőgyártóval magas tisztaságú ipari gázok szállítására vonatkozóan. A Linde közölte, hogy a szerződés egy azokból az elmúlt egy évben aláírt megállapodásokból, amelyek új elektronikai projektekhez kapcsolódnak és összértékük meghaladja az 1 milliárd dollárt.

A Reuters szerint a Siemens (SIE.DE) 5,5 milliárd euróra tervezi növelni a kutatás-fejlesztésre szánt keretösszeget annak érdekében, hogy új termékeket és szolgáltatásokat fejlesszenek ki idén. 2021-ben a Siemens 4,9 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek