Román bankot venne az OTP

Az OTP Bank továbbra is bankvásárlás révén növelné piaci részesedését Romániában – fejtette ki Wolf László, a magyar bank vezérigazgató-helyettese a Bursa és a Capital lapoknak.

A bankvezér nyilatkozata szerint az OTP nem mondott le arról a tervéről, hogy egy másik pénzintézetet is megvásároljon az országban annak ellenére, hogy az RBS és a Banca Carpatica akvizíciójára irányuló tárgyalások korábban sikertelenül végződtek. Wolf szerint ez annak tulajdonítható, hogy a két bank tulajdonosai „túlértékelték az eladási árat”.

Az OTP olyan bankot szeretne venni, amelynek alacsony a refinanszírozási igénye és fizetőképes ügyfelekkel rendelkezik, ilyent nagyon nehéz találni – mondta Wolf. Leszögezte: most nem folytatnak tárgyalásokat senkivel esetleges akvizíciókról, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy az év második felében újból tárgyalóasztalhoz üljenek. 

Wolf kijelentette: azért szeretnének terjeszkedni Romániában, mert az ország gazdasága nagy növekedési potenciállal rendelkezik, az OTP pedig viszonylag kis piaci részesedéssel bír Romániában.

Az OTP Bank Románia tavaly 13 millió lej (2,97 millió euró) adózás utáni nyereséget ért el.

Kitekintő / Új Magyar Szó

Friss hírek