Románia

Szombattól enyhítenek Romániában

Romániában szombattól kezdődően megszűnik a koronavírus-járvány miatt bevezetett éjszakai kijárási tilalom, az üzletek nyitvatartásának korlátozása, a kültéri maszkviselés pedig már csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező.

Read More »

Előjegyzés nélkül lehet oltatni Romániában

Romániában szombattól kezdődően bármelyik oltópontnál előzetes előjegyzés nélkül kaphatnak oltást a jelentkezők, de csak a szabad kapacitás függvényében, ugyanis elsőbbséget élveznek azok, akik interneten regisztráltak és időpontot foglaltak.

Read More »

NATO-tagországokkal egyeztetett Ukrajna és Grúzia

A NATO védelmi és elrettentő szerepének megerősítését, a "nyitott kapuk politika" folytatását, a keleti partnerek és a nyugat-balkáni országok támogatását szorgalmazta pénteken Bukarestben elfogadott közös nyilatkozatában a román, a lengyel és a török külügyminiszter.

Read More »

Normalizálódni látszik a román koalíciós válság

Az USR PLUS a többfordulós válságtanácskozás után kedden elfogadta, hogy Citu maradjon a miniszterelnök és megelégedett azzal, hogy kormánykoalíció szerződéskiegészítéssel pontosította együttműködésük szabályait, elkerülendő a hasonló konfliktusok megismétlődését.

Read More »

Covid körkép: Románia gyorsítja az oltáskampányt

Romániában mobil oltóegységek indításával, vállalati oltópontok nyitásával és az előjegyzés könnyítésével próbálják felpörgetni az oltást. Szerbiában előzetes regisztráció nélkül is meg lehet kapni a Pfizer/BioNTech valamint a Szputnyik V védőoltást.

Read More »