Piaci körkép: felminősítések segítik a német részvényeket

  • A német inflációs adatot várja a piac
  • Az UBS felminősítése támogatja a Bilfinger részvényeit
  • Vételre ajánlja az E.ON részvényeket a Citi

Javuló hangulatban zajlik a kereskedés csütörtökön az európai részvénypiacokon, a német DE30 tartja magát tegnapi záróára közelében a német inflációs adat közzététele előtt. Délután még érkezik az amerikai GDP jelentés, illetve a fogyasztói kiadások alakulása.

A német DE30 határidős index árfolyama kicsivel a tegnapi záróára felett forog, és a vevőknek sikerült áttörniük az 50 napos exponenciális mozgóátlagot (kék vonal), ami hosszabb távon szintén a bikáknak kedvezhet.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A mai nap további részére nézve a német inflációs adat alakulása lesz meghatározó. Egy vártnál magasabb érték profitrealizálásra késztetheti a befektetőket.

Vállalati hírek

  • A Citi vételre javította az E.ON (EOAN.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását a korábbi semleges besorolásról annak fényében, hogy a profitszintek növekedésére számítanak az áramhálózati és áramellátási szektorban.

A bank megjegyzi továbbá, hogy az E.ON-nak sikerült úgy áthárítania a költségeket az ügyfelekre, hogy az nem befolyásolta negatívan a fizetési magatartást, és a csökkenő nyersanyagárak mellett is „egészséges szintű” ellátási árrést prognosztizál. A Citi szerint az E.ON a teljes szabályozói eszközállományához képest közel 16%-os prémiummal forog. A célárat 12,7 euróban határozták meg.

  • Az UBS megemelte a Bilfinger (GBF.DE) részvényeire vonatkozó besorolását. Az új „vétel” ajánlás és a 42 eurós részvényenkénti árfolyam hatására 11%-kal emelkedtek ma a vállalat részvényei. A bank jelentése szerint a Bilfinger egy potenciálisan növekedési szakasz előtt áll, és a „vétel” ajánlást a kedvező kockázat-megtérülési arány indokolja, ami elsősorban az energiahatékonysághoz és a dekarbonizációhoz kapcsolódó szolgáltatások iránti növekvő keresletnek köszönhető.

Az UBS megjegyzi, hogy a vállalat jelenlegi értékelése 4%-os EBIT-margint tükröz, figyelmen kívül hagyva az 5-6%-os profitszint elérésének lehetőségét. A költségek lefaragásának és a kockázatos projekteknek való kitettség csökkentésének terve várhatóan támogatni fogják a részvényárfolyamot a jövőben. A vagyonkezelő arra számít, hogy a 2023-as előrejelzés változatlan marad, és a vállalat a szabad cash flow generálására összpontosít, ami az elmúlt években gyenge volt.

  • Az Evotec (EVT.DE) részvényei 0,5%-kal emelkednek, miután a német biotechnológiai vállalat megkapta a Bayerrel közösen kifejlesztett, vesebetegségek kezelésére szóló programjának első kifizetését. A 2 millió eurós összeg – bár önmagában csekély – pozitív az EVT Innovate együttműködés fejlesztése szempontjából.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek