Piaci körkép: nem fogynak a VW elektromos modelljei

⦁ Vegyesen mozog a DE30 és a többi európai tőzsdeindex is
⦁ A Hapag-Lloyd (HLAG.DE) fontos technikai támaszszintet tesztel
⦁ A Volkswagen (VOW1.DE) arra kényszerülhet, hogy leállítsa a kevésbé népszerű EV modellek gyártását

Vegyes hangulatban telik a keddi kereskedés az európai piacokon, a befektetők egyrészről a reggeli erős ázsiai kezdésre, másrészről viszont a gyenge hétfő esti amerikai zárásra reagálnak, így leginkább az egyedi vállalati sztorik kerülnek előtérbe. Makroadatok szempontjából a két legfontosabb publikáció a kanadai inflációs mutató és az amerikai Conference Board index lesz. Ezen túl Christine Lagarde, az EKB elnöke egy portugáliai konferencia megnyitóján kijelentette, hogy a jegybank emelni fogja a kamatokat legközelebbi, júliusi ülésén.

A német DE30 határidős index csak enyhén csökken ma, de így is növeli a nemrég letört 50 napos exponenciális mozgóátlagtól (kék vonal) lévő távolságát, ezt az ellenállást pedig a 16 ezer pontos lélektanilag fontos szint is erősíti.

Forrás: xStation5

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ha az esés elmélyülne, a következő figyelendő árzóna 15.700 pont környékén található. Az, hogy az index újra növekvő pályára tud-e állni, attól függ, hogy a vételi oldalnak sikerül-e ismét az említett korábban támaszként, most már ellenállásként funkcionáló szintek fölé tolni az árfolyamot.

Vállalati hírek

  • A Carl Zeiss Meditec (AFX.DE) több mint 3%-kal csökken annak nyomán, hogy a Bankhaus Metzler rontotta a részvényre vonatkozó ajánlását. A jelenlegi ajánlás „tartás”, részvényenkénti 100 eurós célár mellett, míg korábban „vétel” ajánlás volt érvényben.
  • A  Jefferies ezúttal is fenntartotta a Hapag – Lloyd (HLAG.DE) részvényeire vonatkozó elemzői ajánlását. Az érvényben lévő ajánlás „tartás”, 200 eurós célár mellett. A Hapag-Lloyd részvényei jelenleg a 200 hetes exponenciális mozgóátlag által jelzett támaszt tesztelik (arany vonal).

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A Volkswagen (VOW1.DE) papírjai közel 2%-kal esnek ma azokra a jelentésekre, miszerint a cég az ID.4 és ID.7 modellek gyenge eladási számai miatt csökkentette egyes elektromos modellek gyártási mennyiségét.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek