Piaci körkép: fontos támaszt tesztel ma a DAX

A csütörtöki kereskedés az európai piacokon a befektetői hangulat javulását hozta. A német blue chip mutatón alapuló határidős index (DE30) ma emelkedik, de a kontraktusok még mindig az 50 napos exponenciális mozgóátlag (kék görbe) és a 15 700 pontos lélektani szint által meghatározott tartományon belül forognak.

A hangulatot különösen két tényező befolyásolja pozitívan:

Ezzel szemben azonban az európai indexek viszonylag vegyesen mozognak. A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése emelkedik ma, de az árfolyam még mindig az 50 napos exponenciális mozgóátlag (kék vonal) és a lélektanilag fontos 15.700 pont által határolt tartományban mozog.

DE30 grafikon, napi bontás (D1). Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Heidelberg Cement (HEI.DE) árfolyama több mint 1%-kal emelkedik, miután a JP Morgan túlsúlyozásra javította a részvényre vonatkozó ajánlását.

Az európai szoftvergyártó cégekre nyomás nehezedik a Salesforce (CRM.US) eredményjelentésére mutatott negatív reakciók nyomán. Bár a cég eredménye meghaladta a várakozásokat, a magas költségszint és a vásárlók visszalépése néhány nagyobb szerződéstől elrontotta a vállalat körüli hangulatot.

Médiaforrások szerint az Airbus (AIR.DE) repülőgép-kiszállításai májusban el fogják érni legalább a 60 darabot. Ez mintegy 305-os n9övekedés a tavalyi azonos hónaphoz képest. Ennek a forgatókönyvnek a megvalósulása az idei, eddigi kiszállítások számát már 220 fölé  emelné. A vállalat részvényei jelenleg 1,5%-os pluszban forognak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »