Piaci körkép: a profitkivét ellenére is emelkedik a DAX

  • Erős emelkedés a Fed tegnapi kamatdöntése után
  • Ma az EKB következik
  • A Deutsche Bank kissé csalódást keltő eredményt tett közzé

A csütörtöki kereskedés a hangulat javulását hozta a befektetők körében Európában, továbbra is a vevők vannak fölényben a Fed döntésére adott tegnapi bullish reakciót követően. A német DAX a reggeli csúcsokhoz képest visszaereszkedett, de így is közel 1%-os pluszban forog. Nagyon érdekes nap áll előttünk, ami a makronaptárat illeti, és nem meglepő módon a piaci mozgások nagy részét a konkrét adatokra adott reakciók alakítják majd.

Már mögöttünk van a Bank of England kamatdöntése, amely a várakozásoknak (50 bázispontos emelés) megfelelően alakult, 14:15-kor pedig az EKB kamatdöntését fogjuk megtudni. Az EKB döntésére vonatkozó konszenzus szintén 50 bázispontos emelés (update: 50 bp-ot emelt az EKB) .

A Wall Street zárása után pedig további negyedik negyedévi eredményjelentések érkeznek, köztük az Apple, az Amazon és az Alphabet számai.

A DE30 határidős index emelkedik ma, az árfolyam kitört a korábbi konszolidációs zónából és áttörte a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint által jelölt ellenállási szintet is. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások  

Németországban a befektetők figyelme a Deutsche Bank (DBK.DE) negyedéves eredményére összpontosul, amely kisebb csalódást okozott. A gyengébb eredmények elsősorban a befektetési banki szektor halvány teljesítményének, a magasabb költségeknek és a részvény-visszavásárlási programmal kapcsolatos részletek hiányának tudhatók be. A bank vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy a bank nem zárja ki a létszámleépítés lehetőségét.

Jó eredményekről számolt be ma az Infineon Technologies (IFX.DE), a papírokkal ma közel 6,5%-os pluszban kereskednek. A kedvező jelentés és a Fed tegnapi döntése, amely támogatta a technológiai vállalatok körüli hangulatot, ma erős részvényárfolyam-emelkedést okozott. A vállalat megemelte jövő évre vonatkozó előrejelzéseit, és hozzátette, hogy az autóiparhoz kapcsolódó félvezetők iránti kereslet nem csökken.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek