A szakszervezetek uralma alatt már rég becsődölt volna az ország

Ha a szakszervezetek vezették volna Romániát az elmúlt időszakban, az ország gazdaságilag már rég összeomlott volna – jelentette ki Emil Boc kormányfő pénteken, amikor meglátogatta az Arad és Temesvár között épülő autópályát.

Boc igennel felelt a kérdésre, hogy behívja-e tárgyalásra a CNSLR Frăţia szakszervezeti tömb vezetőit, ha azok tüntetést szerveznek a Demokrata Liberális Párt Országos Bizottságának vezetőválasztásával egyidőben. A párt vezetősége ma Temesváron ülésezett.

A kormányfő hozzátette, a szakszervezetek is ugyanúgy részei Romániának, mint mindenki, ezért felelősséggel tartoznak a gazdasági haladásért.

4 személyt megbüntettek azok közül, akik a temesvári Regionális Vállalkozói Központ előtt tüntettek ma. Bekísérték őket a rendőrségre, és egyenként ezer lejre bírságolták, mert elhagyták a tiltakozás kijelölt helyszínét – nyilatkozta a Temes megyei rendőrség szóvivője, Mădălina Mezdrea.

A CNSLR Frăţia több száz tagja, illetve a Temes megyei Szociáldemokrata Párt vezetői tiltakoztak ma a temesvári Regionális Vállalkozói Központ előtt, ahol a Demokrata Liberális Párt nagygyűlése zajlik. A tüntetők kormányellenes jelszavakat skandáltak.

Temesvár alpolgármestere, a szociáldemokrata Sorin Grindeanu is részt vett a tüntetésen és elmondta: a helyi rendőrség több autóbusz sofőrjét megbüntette, aki demokrata-liberálisokat hoztak a rendezvényre, de diverziós céllal a tüntetők elé parkolták járműveiket.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek