Milliomos vagyok! – ismerte el az egykori szlovák főügyész

A volt főügyész, Dobroslav Trnka a parlament alkotmányjogi bizottsága előtt jelentette ki Ondrej Dostál, a Híd frakciójában politizáló OKS-es politikus vonatkozó kérdésére, hogy milliomos. A Smer-SD jelöltjét, Trnkát, és ellenfelét, a kormánykoalíciós főügyészjelöltet, Jozef Čentéšt a június 17-én esedékes parlamenti főügyészválasztás okán hallgatta meg a parlament alkotmányjogi bizottsága kedden.

Dostál kérdését az a Týždeň hetilapban megjelent oknyomozó beszámoló motiválta, amely Dobroslav Trnka vagyoni helyzetével foglalkozott.

A volt főügyész közölte 1988-tól dolgozik ügyészként, felesége pedig ügyvéd, ezért érthető, hogy gazdag. Hozzátette egyszersmind, hogy vagyonbevallásában minden adat szerepel, amely az életviteléhez kapcsolódó vagyontárgyakat és kiadásokat tükrözi.

Trnka azt is kilátásba helyezte, hogy személyiségi jogi pert indít hitelrontás jogcímén a Týždeň kiadója ellen, mert szerinte a lapban valótlan adatokat prezentáltak vagyoni helyzetével kapcsolatban.

Az ügyészség nem lehet független az államtól, ám mindenképpen önálló, hiszen nem a végrehajtó hatalom szerves része, jelentette ki a meghallgatáson Jozef Čentéš, majd hozzátette: A büntetőjogi eljárások jelenleg 5-10 évnél tovább is elhúzódnak, ezért a megszűnő félben levő katonai ügyészségekről átvezényelt ügyészek segítségével szeretné meggyorsítani azok lefolyását.

Paraméter.sk

Friss hírek