Drogot találtak a köztársasági elnök díszőrségének egyik tagjánál

Nagy botrányt kapott díszőrségének tagjaitól hetvenedik születésnapjára a szlovák köztársasági elnök, Ivan Gašparovič – számol be a cas.sk.

A díszőrségnél kétségkívül problémák vannak, hiszen három katonát közülük kábítószer-birtokláson kaptak rajta. Az illetők luxuskocsijának átkutatása során marihuánát és pervitint találtak a pozsonyi rendőrök. A szóban forgó BMW-t még március 10-én fülelték le, a botrányos leletről azonban csak mostanra szivárogtak ki a hírek.

Az autóban Martin H., Michal V. és Martin Z. ült, mindhárman a köztársasági elnök díszőrségének tagja. A kábítószert Martin H-nál találták, aki a hátsó ülésen utazott. A megtalált drog körülbelül 100 euróba kerül, ezért az illetékes vizsgálótiszt törvényellenes drogbirtoklás miatt javasolt vádemelést az ügyészségnek – közölte a sajtó képviselőivel František Peczár rendőrségi szóvivő.

A kellemetlen incidens tényét a köztársasági elnöki iroda is megerősítette, Marek Trubač az elnök szóvivője azonban szükségesnek tartotta hangsúlyozni, hogy az eset szolgálati időn kívül történt.

A honvédelmi minisztérium szóvivője, Ivan Rudolf kijelentette, annak ellenére, hogy egyik katona esetében sem mutatott ki kábítószer-használatot a drogteszt, semmi esetre nem tűrik el, hogy ilyen esemény megismétlődjön. „A rajtakapott katonát természetesen azonnal szolgálaton kívül helyezzük“ – így Rudolf.

Kitekintő / Paraméter.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »