Friss hírek

Sztrájkolnak a pénznyelő Alitalia dolgozói

Az Alitalia csütörtökön törölte belföldi és nemzetközi járatainak mintegy 60 százalékát a légitársaság dolgozóinak 24 órás munkabeszüntetése miatt – a társaság a tavalyi évet 400 millió euró veszteséggel zárta, így nincs sok tér a bértárgyalásokra.

A dolgozók a sztrájkkal a tavaly év végén lejárt kollektív szerződésük megújítását sürgetik, amelyet – az érdekképviseletek szerint – a vállalat egyoldalúan módosítani akar mintegy kétezer dolgozó elbocsátásával és a bérek csökkentésével.

Az Alitalia a tavalyi évet 400 millió euró veszteséggel zárta – elemzők azzal számolnak, hogy a 49 százalékban az Etihad Airways tulajdonában lévő olasz légitársaság vesztesége idén 600 millió euróra is nőhet.

Az olasz légitársaság tavaly december végén jelentette be, hogy újabb átszervezések és leépítések következhetnek – ezek részeként egyebek közt átszervezik az európai és olasz belföldi üzemelést és tovább bővítik a hosszútávú járathálózatot. Cramer Ball, a cég vezérigazgatója a decemberi közlemény szerint azt mondta, bár rengeteget tettek az elmúlt időszakban az Alitalia életben maradásáért, a piac még kiélezettebbé vált, ezért a társaság megmentése érdekében újabb lépéseket kell tenni.

Luca Cordero di Montezemolo elnök tavaly nyáron még azt mondta, hogy az Alitalia napi félmillió euró veszteséget termel, pedig 2017-re már nyereségesen kellene üzemelnie.

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »