A géllakk eltávolításának módszerei (x)

Talán nincs is még egy olyan megosztó témakör, mint az, hogy mivel távolítsuk el a géllakkot a körmökről. Mivel mindkét módszernek, a reszelésnek és a leoldásnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai, nem is olyan könnyű ezt a kérdést megválaszolni.

Érdemes mindkét technikát professzionális szinten elsajátítani!

A StudioFlash műkörmös tanfolyamán ezt bárki megteheti. De vajon miért olyan fontos, hogy szakszerűen tudjuk kivitelezni a feladatot? Azért, mert így maximalizálhatjuk az egyes módszerek előnyeit, miközben a hátrányokat a minimálisra csökkenthetjük.

Amennyiben a reszelés mellett döntünk, ha óvatlanok vagyunk, akár a körömlemez elvékonyodását is okozhatjuk, míg az oldószeres megoldásnak a bőrre és a körömre nézve is lehetnek kedvezőtlen hatásai, mint amilyen a szárító hatás. Ahhoz, hogy kiválaszthassuk a legmegfelelőbb módszert, azzal sem árt tisztában lenni, hogy pontosan mi az, amit el szeretnénk távolítani.

A géllakk legfontosabb tulajdonságai

Annak ellenére, hogy nem is olyan régen született meg ez az alapanyag, villámgyorsan hatalmas népszerűségre tett szert, mára pedig már számos gyártó kínálatában érhető el kedvező áron. Mostanra tehát megállapíthatjuk, hogy nemcsak a kedvező tulajdonságainak – mint amilyen az egyszerű kezelhetőség vagy az elképesztő tartósság – hanem a hatalmas választéknak és az ideális, megfizethető árfekvésének is köszönheti a népszerűségét.

Amikor azonban géllakkot választunk, nem árt néhány fontos vonásra odafigyelni. A minőség ugyanis nagyon jelentős szerepet tölt be ennél a terméknél, ez pedig hatással lesz arra is, hogy hogyan érdemes eltávolítani.

Az eltávolítás lehetőségei – így érdemes dönteni

Azok a géllakkok, amelyek nagy rugalmassággal rendelkeznek, s eleve könnyen oldhatóak, értelemszerűen az oldószeres eltávolításhoz lesznek ideálisak. Ezek alatt nem szoktunk extra megerősítést alkalmazni, s így maximum 5 perc alatt el is tudjuk távolítani őket. Ráadásul ez azt is jelenti, hogy vékonyabb rétegben használtuk őket, így a reszelés végképp nem ajánlott.

Ezzel szemben azokat a géllakkokat, amelyek alatt zselés erősítést készítettünk, inkább reszeléssel érdemes eltávolítani. Ugyanis az oldószerrel akár fél órás várakozásnak is elébe nézhetünk, s ez tényleg kiszáríthatja az érzékeny területeket. Cserébe a kialakított zselérétegnek köszönhetően nem szükséges aggódnunk amiatt, hogy szakszerű, hozzáértő alkalmazás mellett bármilyen sérülést okozunk a körömlemeznek.

Ez a kis összefoglaló remekül rávilágít arra a tényre, hogy mindkét megoldásnak megvan a maga relevanciája, de mindig az adott helyzetnek megfelelően érdemes arról dönteni, hogy aktuálisan melyik technikával érünk el egyrészt gyorsabb eredményt, másrészt melyik révén gondoskodhatunk inkább a teljes biztonságról. Tanuljuk meg helyesen eldönteni ezt a fontos kérdést, valamint ragaszkodjunk a professzionális munkához!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek