Már zsinórban a harmadik évet zárta veszteséggel a Deutsche Bank

A becsültnél lényegesen nagyobb veszteséggel zárta a tavalyi évet a Deutsche Bank, elsősorban azért, mert nőtt a vesztesége a tavalyi utolsó három hónapban és sokba került a cégnek az amerikai adózási szabályok megváltoztatása is.

Az amerikai piacon is működő legnagyobb német bank pénteken azt közölte, hogy az adózás utáni tavalyi vesztesége 735 millió euró lett, nagyobb a várt 497 millió eurónál, de jóval kisebb az egy évvel korábbi 1,35 milliárd és az azt megelőző 6,77 milliárd eurós veszteségnél.

A frankfurti székhelyű banknak különösen gyengén sikerült a tavalyi utolsó három hónap, amikor 2,19 milliárd euró adózott vesztesége keletkezett, miközben a cég bevétele 19 százalékkal 5,7 milliárd euróra esett. A negyedéves veszteséget egyszeri tételként 1,4 milliárd euróval növelte az új amerikai adószabályozás.

Annak ellenére, hogy a Deutsche Bank a tavalyival együtt már a harmadik egymást követő évet zárta mínuszban, a pénzintézet összesen 2,3 milliárd euró bónuszt fizet dolgozóinak.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »