Zöld utat kapott a Moderna vakcinája Európában

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát.

A Moderna vakcinája ezzel a második szer, amit európai gyógyszerszabályozó hatóság jóváhagyott. Ezt követően már csak az Európai Bizottságnak kell zöld utat adnia a forgalomba hozatalra, ami várhatóan napokon belül meg is történik.

Ursula Von der Leyen, az EB elnöke meg is osztotta az örömteli hírt a Twitter-oldalán:

Sokan abban reménykednek, hogy az Európai Unióban ezután felgyorsul a tömeges oltási program, és a betegségnek leginkább kiszolgáltatottak rohamtempóban megkapják az oltást.

A vakcináció unió-szerte december 27-én indult, miután a blokk engedélyezte a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag alkalmazását.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Euronews / MTI

Friss hírek

Új elnöke lett a vezető román kormánypártnak

Florin Citu kormányfőt választotta a következő négy évre elnökévé szombaton a román kormány vezető erejét képező Nemzeti Liberális Párt (PNL). A feszült légkörű tisztújításon Citu 2878 szavazatot, ellenfele, a pártot négy éve vezető Ludovic Orban képviselőházi elnök 1898 voksot kapott.

Read More »

30 nap haladékot kapott az Evergrande

A 305 milliárd dolláros hiteltartozást felhalmozott Evergrande csütörtökön elmulasztotta egyik dollárkötvénye kamatainak kifizetését, ezzel közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz. A nemfizetés napjától 30 napos türelmi időszak indult, ha ez alatt nincs megoldás, jöhet a csőd. 

Read More »