Zöld utat kapott a Moderna vakcinája Európában

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát.

A Moderna vakcinája ezzel a második szer, amit európai gyógyszerszabályozó hatóság jóváhagyott. Ezt követően már csak az Európai Bizottságnak kell zöld utat adnia a forgalomba hozatalra, ami várhatóan napokon belül meg is történik.

Ursula Von der Leyen, az EB elnöke meg is osztotta az örömteli hírt a Twitter-oldalán:

Sokan abban reménykednek, hogy az Európai Unióban ezután felgyorsul a tömeges oltási program, és a betegségnek leginkább kiszolgáltatottak rohamtempóban megkapják az oltást.

A vakcináció unió-szerte december 27-én indult, miután a blokk engedélyezte a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag alkalmazását.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Euronews / MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »