Zöld utat kapott a Moderna vakcinája Európában

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban az amerikai Moderna gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus elleni oltóanyagát.

A Moderna vakcinája ezzel a második szer, amit európai gyógyszerszabályozó hatóság jóváhagyott. Ezt követően már csak az Európai Bizottságnak kell zöld utat adnia a forgalomba hozatalra, ami várhatóan napokon belül meg is történik.

Ursula Von der Leyen, az EB elnöke meg is osztotta az örömteli hírt a Twitter-oldalán:

Sokan abban reménykednek, hogy az Európai Unióban ezután felgyorsul a tömeges oltási program, és a betegségnek leginkább kiszolgáltatottak rohamtempóban megkapják az oltást.

A vakcináció unió-szerte december 27-én indult, miután a blokk engedélyezte a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag alkalmazását.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Euronews / MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »