Moderna

10% felett a magyarországi oltási kampány

Egymillió embert már beoltottak a koronavírus ellen Magyarországon - közölte hétfőn a koronavirus.gov.hu. Az oltási program ütemezetten zajlik, csaknem 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál.

Read More »

Nem sokban tér el a Pfizer és a Moderna vakcinája

Ha egymás mellé tesszük a Pfizer és a BioNTech, illetve a Moderna gyógyszercégek által fejlesztett koronavírus-vakcinákat, láthatjuk, hogy – azon kívül, hogy eltér a tárolási hőmérsékletük, valamint az egyiket 16 éves kortól, a másikat pedig 18 éves kortól lehet beadatni – nem sok különbség van a kettő között, még a mellékhatásaik is megegyeznek.

Read More »

FDA: hatásos és biztonságos a Moderna oltóanyaga

A Moderna koronavírus-vakcinája 94 százalékos hatékonysággal képes megelőzni a Covid-19 betegséget, és úgy tűnik, hogy megakadályozza a vírus terjedését is – derül ki az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) által kedden nyilvánosságra hozott dokumentumból. Ez alapján a hatóság várhatóan már a hét végén engedélyezi az oltóanyagot, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban hamarosan két rendkívül hatékony vakcinával oltják majd ...

Read More »

Európában is az engedélyeztetés küszöbén a két vakcina

Kedden a Pfizer és a BioNTech, illetve a Moderna is közölte, hogy benyújtották az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) a kérelmet az általuk fejlesztett koronavírus-vakcinák mielőbbi forgalomba hozatalára. A gyógyszercégek ezt megelőzőleg már az Egyesült Államokban is megtették ezt a lépést; jelenleg mindkét oltóanyag az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) engedélyére vár, azonban hivatalosan még egyiket sem hagyták jóvá. Forrás: Reuters / ...

Read More »

Rövidesen indulhat a tömeges vakcina-szállítás

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) közölte, hogy a múlt héten biztosította a koronavírus vakcinák "első tömeges légi szállítását". A Pfizer és a BioNTech Covid-19 oltóanyagát szállító repülőgép - a United Airlines egyik gépe - pénteken érkezett Chicagóba.

Read More »

A Moderna is elindítja a vakcina-engedélyeztetési folyamatot

A Moderna biotechnológiai vállalat hétfőn közölte, hogy mielőbb sürgősségi engedélyt fog kérni az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelettől (FDA) a koronavírus elleni vakcinájának alkalmazására, miután a legújabb klinikai adatok megerősítik, hogy az oltóanyag 94%-ban hatékony és teljesen biztonságos.

Read More »

Hét cég fut versenyt a koronavírus ellenszeréért

A világgazdaságot hetek alatt feldúlta a koronavírus-járvány és egységes az álláspont arról, hogy a normális kerékvágásba csak egy hatásos és széles körben elérhető gyógymód és megfelelő védőoltások mellett lehet visszatérni. Nem csoda, hogy a befektetők követik azoknak a vállalatoknak a részvényeit, amelyek ilyen termékeken dolgoznak. Ebben az elemzésben a verseny vezető résztvevőit mutatjuk be. 

Read More »