EMA

EMA: a variánsok ellen is védenek a már engedélyezett vakcinák

Az európai uniós használatra eddig engedélyezett valamennyi koronavírus elleni oltóanyag, az AstraZeneca, a Pfizer/BioNtech, a Moderna és a Johnson & Johnson vakcinája is védelmet nyújt a vírus összes domináns törzsével szemben - közölte Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség vezető tisztségviselője.

Read More »

Németország még nem ismeri el a keleti vakcinákat

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus okozta betegségtől védő oltást, ha nem európai uniós  engedéllyel rendelkező vakcináról van szó - mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Read More »

Az EMA megkezdte a kínai Sinovac-oltás felülvizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a kínai Sinovac Life Sciences biotechnológiai vállalat által a koronavírus ellen kifejlesztett, inaktivált vírust tartalmazó vakcina folyamatos felülvizsgálatát - közölte az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség kedden.

Read More »

A J&J vakcinánál is módosítani kell a termékinformációt

Az Európai Gyógyszerügynökség illetékes kockázatértékelő bizottságának véleménye szerint szükséges a vakcina termékinformációjának frissítése. Javaslatuk szerint az oltóanyag esetében a vérrögképződés esetleges veszélyét fel kell tüntetni a vakcina "nagyon ritka mellékhatásaként".

Read More »

Moszkva visszakéri a Szlovákiának leszállított vakcinákat

Szerződésszegés miatt Szlovákiának vissza kell szolgáltatnia a számára leszállított Szputnyik V vakcinát - közölte az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó RFPI. A szlovák szakhatóság korábban kifogásolta, hogy az Oroszországból érkezett vakcina nem egyezik meg azokkal a mintákkal, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség vizsgál.

Read More »