Indonéziában a munkaképes korú lakosságot oltják először

Jövő héten Indonéziában is indul a tömeges vakcináció, az ország oltási terve azonban szöges ellentéte annak, mint ami az Egyesült Államokban és más nyugati országokban tapasztalható, itt ugyanis az idősek helyett a munkaképes korú felnőttek kapják meg először az oltást.

„Az országban január 13-án indul az oltási program” – közölte kedden az indonéz egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy elsőként Joko Widodo elnök kapja meg a koronavírus-oltást. A vakcinációt a kínai Sinovac Biotech oltóanyagával kezdik meg, amelynek klinikai vizsgálataiban 18 és 59 év közötti alanyok vettek részt.

A társadalmilag mobilisabb és gazdaságilag aktívabb csoportok beoltásával a kormány azt reméli, hogy az indonéz lakosság viszonylag gyorsan elérheti a nyájimmunitást.

A közgazdászok érvelése szerint egy körülbelül 100 millió embert „felölelő” sikeres oltási programra lesz szükség ahhoz, hogy az ország gadasága regenerálódni tudjon, és azért is fontos a munkaképes korú népesség immunizálása, mert ők a gazdaság hajtóereje.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: NBC News / Reuters

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »