Indonéziában a munkaképes korú lakosságot oltják először

Jövő héten Indonéziában is indul a tömeges vakcináció, az ország oltási terve azonban szöges ellentéte annak, mint ami az Egyesült Államokban és más nyugati országokban tapasztalható, itt ugyanis az idősek helyett a munkaképes korú felnőttek kapják meg először az oltást.

“Az országban január 13-án indul az oltási program” – közölte kedden az indonéz egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy elsőként Joko Widodo elnök kapja meg a koronavírus-oltást. A vakcinációt a kínai Sinovac Biotech oltóanyagával kezdik meg, amelynek klinikai vizsgálataiban 18 és 59 év közötti alanyok vettek részt.

A társadalmilag mobilisabb és gazdaságilag aktívabb csoportok beoltásával a kormány azt reméli, hogy az indonéz lakosság viszonylag gyorsan elérheti a nyájimmunitást.

A közgazdászok érvelése szerint egy körülbelül 100 millió embert “felölelő” sikeres oltási programra lesz szükség ahhoz, hogy az ország gadasága regenerálódni tudjon, és azért is fontos a munkaképes korú népesség immunizálása, mert ők a gazdaság hajtóereje.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: NBC News / Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »