Amerikaiak millió eshetnek el a munkanélküli segélytől az év végén

Jelenleg közel 14 millió amerikai jogosult munkanélküli-segélyre olyan programok révén, amelyek további kongresszusi intézkedések nélkül az év végén lejárnak.

A lejáró támogatás sokakat hagyna jövedelem nélkül egy olyan időszakban, amikor a tervek szerint véget ér a bérlők, a lakástulajdonosok és a diákhitel-adósok védelme, növekszik a munkanélküli-segély iránti kérelmek száma, illetve az Egyesült Államokban egyre rohamosabb iramban terjedő koronavírus-járvány újra azzal fenyeget, hogy számos vállalkozás lehúzhatja a rolót.

A CARES Act elnevezésű program (Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act) keretein belül biztosított segélyek egyike már júliusban lejárt, két másik pedig december végéig igényelhető. Ez azt jelenti, hogy az állami és szövetségi munkanélküliségi listákon szereplő, mintegy 20,5 millió amerikai munkavállaló több mint fele elveszíti jövedelemforrásait, amint ezek a programok lejárnak.

https://www.instagram.com/p/CIBwLJtHtts/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »