Ha meglesz a vakcina, Joe Biden biztosan beoltatja magát

Joe Biden megválasztott amerikai elnök azt mondta, hogy “egy pillanatig sem habozna”, ha arról van szó, hogy beoltassa-e magát a koronavírus elleni vakcinával.

“Fontos, hogy elsőként azok kapják meg az oltást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá” – mondta Biden hétfői sajtótájékoztatóján. “Amellett, hogy az egészségem megőrzése miatt is mindenképp beadatnám az oltást, példát is szeretnék mutatni az amerikai népnek” – tette hozzá.

“Úgy gondolom, jó úton járunk” – fogalmazott a politikus, utalva a két vakcinára, amelyek nagyon biztató eredményekkel kecsegtetnek. A két kérdéses oltóanyag a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett, a klinikai tesztek alapján 90%-os hatékonyságú vakcina, illetve a Moderna biotechnológiai cég által hétfőn bejelentett szer, amely közel 95 százalékos hatékonysággal képes megelőzni a betegséget, beleértve a súlyos eseteket is.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Az autóipar élénkülése húzza a japán exportot

A pénzügyminisztérium előzetes kimutatása szerint Japán exportja 1980 áprilisa óta a legnagyobb mértékben, 49,6 százalékkal emelkedett éves bázison májusban. Az export nagy emelkedése részben az alacsony bázisértéknek, részben a világkereskedelmi forgalom növekedésének tulajdonítható.

Read More »

Vakcinatöbblet Romániában, alig jelentkeznek az oltásra

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag oltást, de a beoltottak száma már csak napi 15 ezerrel emelkedik, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást vagy jelenleg még nem oltható. 4 millió 245 ezernek pedig teljes a beoltottsága, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást.

Read More »

Kínának nem tetszik a NATO hozzáállása

Kína brüsszeli külképviselete kedden visszautasította, hogy az ország rendszerszintű kihívást jelentene bárkire. Arra szólították fel a NATO-t, hogy racionálisan ítélje meg Kína fejlődését, és hagyjon fel a kínai fenyegetést sulykoló elméletek népszerűsítésével.

Read More »