Ha meglesz a vakcina, Joe Biden biztosan beoltatja magát

Joe Biden megválasztott amerikai elnök azt mondta, hogy „egy pillanatig sem habozna”, ha arról van szó, hogy beoltassa-e magát a koronavírus elleni vakcinával.

„Fontos, hogy elsőként azok kapják meg az oltást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá” – mondta Biden hétfői sajtótájékoztatóján. „Amellett, hogy az egészségem megőrzése miatt is mindenképp beadatnám az oltást, példát is szeretnék mutatni az amerikai népnek” – tette hozzá.

„Úgy gondolom, jó úton járunk” – fogalmazott a politikus, utalva a két vakcinára, amelyek nagyon biztató eredményekkel kecsegtetnek. A két kérdéses oltóanyag a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett, a klinikai tesztek alapján 90%-os hatékonyságú vakcina, illetve a Moderna biotechnológiai cég által hétfőn bejelentett szer, amely közel 95 százalékos hatékonysággal képes megelőzni a betegséget, beleértve a súlyos eseteket is.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »