oltás

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »

Görögországban már él az oltásigazolvány

Azok a görög polgárok, akik már megkapták mind a két adag koronavírus elleni oltást, jogosultak egy ezt igazoló digitális tanúsítvány igénylésére - jelentette be Kiriákosz Pierrakakisz digitális politikáért felelős miniszter.

Read More »

Indonéziában kötelezővé teszik az oltást

Indonézia úgy kívánja felgyorsítani a vakcinációs kampányt, hogy kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást a lakosság körében. Aki ennek ellenére sem hajlandó beadatni magának a vakcinát, az büntetésre számíthat.

Read More »

Jól halad az oltási kampány az USA-ban

Az Egyesült Államokban több mint 32 millió ember kapta meg már legalább az első koronavírus elleni oltást - derült ki az amerikai betegségmegelőzési és -ellenőrzési központ (CDC) hétfőn közzétett oltási adataiból. Ez az ország lakosságának nagyjából 10%-a.

Read More »

Nyárra fellélegezhetnek a britek

A brit egészségügyi minisztérium vasárnap esti ismertetése szerint közelít a 9 millióhoz azoknak a száma, akik már megkapták a koronavírus elleni oltás első adagját. Eközben az újonnan kiszűrt fertőzések száma továbbra is folyamatosan és jelentős ütemben csökken. Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a biztató adatokra reagálva vasárnap úgy fogalmazott, hogy a britek "felszabadult, boldog nyárban bízhatnak".

Read More »

Covid-vakcinák: a szakértők bizakodóak

Az oltásbiztonsági szakértők és a közegészségügyi tisztviselők bíznak abban, hogy az Egyesült Államokban alkalmazott Pfizer/BioNTech, illetve Moderna vakcinák egyaránt hatásosak lesznek a koronavírus új változatai ellen.

Read More »