Már több mint 1 millió amerikai gyerek elkapta a koronavírust

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) és a Gyermekkórházi Szövetség (CHA) közös, hétfőn közzétett jelentése szerint már több mint egymillió gyermeknél diagnosztizálták a Covid-19-et az Egyesült Államokban.

Csak a múlt héten csaknem 112 000 gyerek kapta el a koronavírust; ez a legnagyobb heti növekedés a kiskorú amerikaiak körében a járvány kezdete óta. A gyermekorvosok mindazonáltal úgy vélik, hogy a vírussal fertőzött gyermekek valódi száma ennél is jóval magasabb, mivel esetükben a betegség gyakran enyhe lefolyású, ezért észrevétlen maradhat.

Friss hírek

Piaci körkép: megpihen a DAX a kétnapos rali után

Vegyes hangulatban kezdték a napot az európai indexek, a befektetők a meglévő oltások hatásosságát mérlegelik az új vírusvariánsra vonatkozóan. A BioNTech mely a Pfizerrel együtt gyárt vakcinákat, 6%-ot esett, miután egy tanulmány szerint az Omicron részlegesen ki tudja kerülni a kétdózisos vakcina nyújtotta védelmet. 

Read More »

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply