90 százalékban hatékony a Pfizer vakcinája

Az előzetes elemzések kimutatták, hogy a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcina 90 százalékban hatásosnak bizonyult a Covid-19 megelőzésében. A gyártók “jelentős előrelépésnek” nevezték az eredményt.

Az oltóanyagot hat országban, 43 500 emberen tesztelték. Lévén sehol nem merültek fel biztonsági aggályok, a vállalatok most azt tervezik, hogy november végéig engedélyeztetik a vakcinát. Jelenleg körülbelül tucatnyi szer tart a tesztelés utolsó fázisánál, de ez az első, ami biztató eredményeket mutat.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: BBC / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: újabb felpattanást adott vissza a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a negyedik negyedéves német GDP jelentést, az adat megerősítette az előzetes adatokat, ezek alapján pedig a német gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben visszaesett. A Henkel 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít.

Read More »

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Leave a Reply