90 százalékban hatékony a Pfizer vakcinája

Az előzetes elemzések kimutatták, hogy a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcina 90 százalékban hatásosnak bizonyult a Covid-19 megelőzésében. A gyártók “jelentős előrelépésnek” nevezték az eredményt.

Az oltóanyagot hat országban, 43 500 emberen tesztelték. Lévén sehol nem merültek fel biztonsági aggályok, a vállalatok most azt tervezik, hogy november végéig engedélyeztetik a vakcinát. Jelenleg körülbelül tucatnyi szer tart a tesztelés utolsó fázisánál, de ez az első, ami biztató eredményeket mutat.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: BBC / Instagram

Friss hírek

Két hónapos csúcsa közelében forog a DAX

Kedvező ma a hangulat az európai tőzsdéken, amit az egészségügyi, illetve az utazási és szabadidős szektorok papírjainak emelkedése vezet. A friss GDP-adatok azt mutatták, hogy a brit gazdaság a vártnál kevésbé esett vissza a második negyedévben, ennek ellenére a brit gazdaság kilátásai továbbra is gyengék.

Read More »

Egyhavi csúcson járt ma az euró

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az eurót a dollárral szemben ismét 1,03 felett jegyzik, ami egy hónapos csúcsot jelent. A dollár árfolyamának gyengülése a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatok miatt következett be.

Read More »