Nagyot zuhantak a világpiaci olajárak

Jelentősen, 5 százalék körüli mértékben csökkentek a világpiaci olajárak pénteken, miután kiderült, hogy az amerikai elnököt és feleségét is megfertőzte a világjárványt okozó SARS-CoV-2 koronavírus.

A befektetők aggódnak a kereslet miatt is, jóllehet az amerikai energiaügyi minisztérium szerdán közzétett adatai szerint már a harmadik egymást követő héten csökkentek az olajtartalékok az Egyesült Államokban.

A piacokat emellett befolyásolják azok az aggodalmak, amelyek a koronavírus-járvány fellángolása miatt bevezetett tömeges korlátozásokat övezik. Azon várakozások, hogy Európa számos országában újra bevezethetik a szabad mozgást akadályozó intézkedéseket, aláássák azokat a reményeket, miszerint gyorsan helyreáll a kereslet.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Piaci körkép: bizonytalanságot hozott Trump és Johnson

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség közül az északi-tengeri Brent eddigi napi minimumán 5,21 százalékos mínuszban, 38,808 dolláron, a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) pedig 5,40 százalékos veszteségben, 36,63 dolláron állt a legközelebbi határidős jegyzésekben.

Közép-európai idő szerint délután fél ötkor a decemberi szállítású Brent hordónként 3,10 százalékos mínuszban, 39,66 dolláron, a novemberi WTI pedig 3,02 százalékos mínuszban, 37,55 dolláron forgott.

Mindkét olajfajta jó úton halad afelé, hogy már a második egymást követő héten csökkenjen az ára. A Brent egy hete 41,92, két hete pedig 43,15 dolláron, míg a WTI 40,25 dolláron, illetve 41,11 dolláron fejezte be a pénteki kereskedést.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »