Donald Trump elkapta a koronavírust

Donald Trump amerikai elnök pénteken egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy neki is és feleségének is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért karanténba vonulnak.

A 74 éves Trump már csak életkorából kifolyólag is a veszélyeztetett csoportba tartozik, és bár hivatali ideje alatt végig jó egészségnek örvendett, nem ismert, hogy rendszeresen sportolt vagy egészséges étrendet követett volna.

Az elnök valószínűleg egyik közeli tanácsadójától, Hope Hickstől kapta el a betegséget, akiről az amerikai sajtó csütörtök este közölte, hogy pozitív lett a vírustesztje, és akivel Trump a napokban többször is együtt utazott az elnöki különgépen.

A fejlemény a lehető legrosszabbkor jött Trump számára, mivel ez drámai módon megváltoztathatja az elnökválasztási versenyt – a választásig ráadásul mindössze egy hónap van hátra.

Forrás: Reuters / Twitter

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »