Donald Trump elkapta a koronavírust

Donald Trump amerikai elnök pénteken egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy neki is és feleségének is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért karanténba vonulnak.

A 74 éves Trump már csak életkorából kifolyólag is a veszélyeztetett csoportba tartozik, és bár hivatali ideje alatt végig jó egészségnek örvendett, nem ismert, hogy rendszeresen sportolt vagy egészséges étrendet követett volna.

Az elnök valószínűleg egyik közeli tanácsadójától, Hope Hickstől kapta el a betegséget, akiről az amerikai sajtó csütörtök este közölte, hogy pozitív lett a vírustesztje, és akivel Trump a napokban többször is együtt utazott az elnöki különgépen.

A fejlemény a lehető legrosszabbkor jött Trump számára, mivel ez drámai módon megváltoztathatja az elnökválasztási versenyt – a választásig ráadásul mindössze egy hónap van hátra.

Forrás: Reuters / Twitter

Felkapott hírek

Friss hírek

Kérdéses a CSA jövője

Frantisek Simáne, a Smartwings csoport tulajdonosa szerint a CSA tavalyi vesztesége mintegy másfél milliárd korona. A cég esetleges csődje azokat az ügyfeleket is érintheti, akik majdnem egymilliárd korona értékben repülőjegyeket vettek a CSA-tól, de eddig még nem használták fel azokat.

Read More »

Elindult a COVAX

Ghána az első olyan ország, ahová megérkezett az első Covid-vakcina szállítmány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott COVAX-programján keresztül - írja a CNN.

Read More »