Donald Trump elkapta a koronavírust

Donald Trump amerikai elnök pénteken egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy neki is és feleségének is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért karanténba vonulnak.

A 74 éves Trump már csak életkorából kifolyólag is a veszélyeztetett csoportba tartozik, és bár hivatali ideje alatt végig jó egészségnek örvendett, nem ismert, hogy rendszeresen sportolt vagy egészséges étrendet követett volna.

Az elnök valószínűleg egyik közeli tanácsadójától, Hope Hickstől kapta el a betegséget, akiről az amerikai sajtó csütörtök este közölte, hogy pozitív lett a vírustesztje, és akivel Trump a napokban többször is együtt utazott az elnöki különgépen.

A fejlemény a lehető legrosszabbkor jött Trump számára, mivel ez drámai módon megváltoztathatja az elnökválasztási versenyt – a választásig ráadásul mindössze egy hónap van hátra.

Forrás: Reuters / Twitter

Friss hírek

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply