Horvát kézbe kerülhet a Bugatti

Tárgyalások kezdődtek a Bugatti luxus sportautó brandjének eladásáról: a The Wall Street Journal jól értesült forrásra hivatkozva kedden azt írta, hogy a Volkswagen német cégcsoport a Rimac Automobili horvát járműgyártóval folytat megbeszélést a témában.

A forrás szerint a tárgyalások még a korai szakaszban vannak, egyáltalán nem biztos, hogy megállapodás lesz a vége. Ugyanakkor a Volkswagen AG szemlátomást meg akar szabadulni a brandtől – tette hozzá.

A Rimac Automobili tulajdonosa, Mate Rimac 2009-ben „garázscégként” alapította meg a vállalkozását. A cég honlapja szerint jelenleg 316 alkalmazottat foglalkoztat.

Még 2018-ban a német Porsche sportkocsi gyártó vállalat 10 százalékos részesedést vásárolt a horvát cégben, amit később 15,5 százalékra növelt. Egy évvel később, 2019-ben a Hyundai és a Kia 90 millió dollárt invesztált a vállalatba, mégpedig közös kutatás-fejlesztés finanszírozására. Jelenleg a Hyundai 11 százalékos, a Kia pedig 2,7 százalékos hányaddal rendelkezik a cégben, amelynek legnagyobb tulajdonosa 47,7 százalékos részesedéssel maga az alapító, Mate Rimac.

Forrás: MTI

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »