Brazíliában rekordot döntött a munkanélküli segélyért folyamodók száma

A brazil gazdasági minisztérium kedden közölt adatai szerint májusban rekordszámú – csaknem egymillió – ember folyamodott munkanélküli segélyért a latin-amerikai országban a koronavírus-járvány gazdasági hatásai következtében.

A szám szerint 960 258 új igénylés 53 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest – ez 20 éve a legnagyobb mértékű emelkedés -, amely által 3,3 millióra nőtt az év első öt hónapjában beadott kérvények száma.

Már az előző hónapban kiadott hivatalos adatok is hajmeresztőek voltak: azt mutatták, hogy a munkanélküliség 12,6 százalékra emelkedett Latin-Amerika legnagyobb gazdaságában. Bár ez kevesebb volt a vártnál, a számok nem fedik a teljes valóságot, ugyanis rekordszámú ember vesztette el a munkáját a járvány következtében.

A kedden közölt adatok azt mutatják, hogy a munkaerőpiac májusban is komoly nyomás alatt állt. És hol van még a válság vége…?

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »