A német kormány továbbra is óva inti az embereket az utazástól

A német kormány augusztus végéig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unión, a schengeni övezeten és az Egyesült Királyságon kívüli országokra kiadott utazási figyelmeztetését – jelentette hírportálján kedden a Der Spiegel.

A hírmagazin értesülése szerint a külön intézkedés nélkül június 15-én lejáró figyelmeztetést augusztus 31-ig hosszabbítják meg. Így a német kormány továbbra is nyomatékosan eltanácsol mindenkit attól, hogy kilépjen az EU-tagországok, a schengeni övezethez tartozó nem EU-tagállamok – Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc – és az Egyesült Királyság alkotta területről.

A külügyminisztérium, az egészségügyi minisztérium és a belügyminisztérium egyeztetésein úgy ítélték meg, hogy a súlyos világjárvány miatt túlságosan kockázatos lenne az EU-n és a szorosan a közösséghez kapcsolódó országokon túli térségekről szóló általános figyelmeztetés feloldása. Arról azonban lehet szó, hogy egyes államokkal külön megállapodást kössenek, ha a járványhelyzet megengedi.

A német kormány március 17-én példa nélküli módon a világ valamennyi országára utazási figyelmeztetést adott ki a koronavírus-járvány miatt, és egy nagyszabású művelettel hazaszállított 240 ezer külföldön rekedt német állampolgárt.

Az uniós társországok, a négy EU-n kívüli schengeni tagország és Nagy-Britannia esetében június 15-től visszavonják, és a helyi viszonyokról szóló tájékoztatóval, javaslatokkal helyettesítik az általános utazási figyelmeztetést. Azonban az országonkénti javaslatok is tartalmazhatnak figyelmeztetést, így például az Egyesült Királyságba utazástól továbbra is nyomatékosan eltanácsolják a németeket, mert ott két hétre karanténba kell vonulnia minden beutazónak. Az országok besorolása a járványhelyzettől függően változhat, az utazástól eltanácsoló figyelmeztetést akkor adnak ki ismét, ha az adott országban meghaladja a 100 ezer lakosonkénti 50-et az utóbbi hét napon regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

A koronavírus-járvány előtt a németeket az utazás világbajnokaiként tartották számon. Az utazásszervező és utazásközvetítő vállalkozások szövetségéhez (Deutscher Reiseverband – DRV) tartozó cégek szolgáltatásait tavaly 55,2 millió ügyfél vette igénybe. Az utak 73,6 százaléka külföldi, 26,4 százaléka belföldi volt. A szervezett és a nem szervezett utakat együttvéve a német turisták tavaly 82,7 milliárd eurót (29 ezer milliárd forint) költöttek el külföldön.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »